Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πρώην επικεφαλής σύμβουλος Pfizer: Τα εμβόλια mRNA μπορεί να οδηγήσουν σε γυναικεία στειρότητα

 


Τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA κρούουν δύο ειδικοί επιστήμονες.

Πρόκειται για τον Δρ. Michael Yeadon πρώην επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της εταιρείας Pfizer και τον πνευμολόγο Dr.Wolfgang Wodarg

Όπως αναφέρουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τεχνολογίας mRNA περιλαμβάνουν μια πρωτεΐνη ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να συνδέεται με τα κύτταρα που προσβάλλει. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ...ανάλογη της συγκυτίνης (Syncytin-1). Τα εμβόλια mRNA (Moderna, Pfizer-BioNTech κ.α.) εγχέουν ένα μικρό τμήμα του mRNA του κορωνοϊού το οποίο περιέχει τον κωδικό της  πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί για να προσκολλάται στα κύτταρα του οργανισμού.

Το εμβόλιο δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε ο  οργανισμός να κατασκευάσει την πρωτεΐνη αυτή και στη συνέχεια με τη σειρά του να προχωρήσει στην διαδικασία δημιουργίας αντισωμάτων.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μια τέτοια πρωτεΐνη-ακίδα είναι και η συγκυτίνη.

Το 2000, Αμερικανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι για τον σχηματισμό του πλακούντα είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία έχει ιογενή προέλευση και υπάρχει σήμερα σε όλα τα θηλαστικά. .

Έτσι όπως αναφέρουν οι δύο επιστήμονες εάν ο οργανισμός μάθει να παράγει αντισώματα για τις πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού θα μάθει, ενδεχομένως, να παράγει αντισώματα και για την συγκυτίνη. Μια τέτοια πιθανότητα θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τον τερματισμό της κύησης, αλλά και την αδυναμία να γίνει κάτι τέτοιο.«Το εμβόλια αναμένεται να παράγουν αντισώματα κατά των ακίδων πρωτεϊνών του SARS-CoV-2. Ωστόσο, οι πρωτεΐνες ακίδων περιέχουν ανάλογα χαρακτηριστικά, με τις ομόλογες πρωτεΐνες συγκυτίνης, οι οποίες είναι απαραίτητες για το σχηματισμό του πλακούντα σε θηλαστικά όπως οι άνθρωποι. Πρέπει να αποκλειστεί απολύτως ότι ένα εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση κατά της συγκυτίνης-1, καθώς διαφορετικά εμβολιασμένες γυναίκες θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε στειρότητα αόριστης διάρκειας», αναφέρουν οι δύο ειδικοί.Αν και όπως τονίζεται μια τέτοια πιθανότητα θεωρείται απομακρυσμένη, εντούτοις εάν τα εμβόλια δεν δοκιμαστούν σε βάθος χρόνου, για να διαπιστωθεί η σχέση αντισωμάτων των πρωτεϊνών ακίδων και της συγκυτίνης, τότε υπάρχει συγκεκριμένο ρίσκο στη χρήση τους.


Στο θέμα του εμβολιασμού των εγκύων γυναικών αναφέρθηκε και ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος:

 «Μια από τις ομάδες που δεν θα λάβουν ακόμα το εμβόλιο Covid-19 θα είναι οι έγκυες γυναίκες. Η απάντηση είναι πολύ απλή και έχει να κάνει με το σχεδιασμό, όχι μόνο των κλινικών μελετών των εμβολίων για τον κορωνοϊό, αλλά όλων των μελετών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών προϊόντων.

Δεδομένου πως δεν έχουν διεξαχθεί συγκεκριμένες κλινικές δοκιμές εμβολίου Covid-19 σε έγκυες γυναίκες, δεν υπάρχει ούτε επιστημονική γνώση αλλά ούτε και απόδειξη κινδύνου του εμβολίου στην εγκυμοσύνη.

Τα διαθέσιμα δεδομένα δεν υποδεικνύουν ανησυχία για την ασφάλεια ή παρενέργειές των εμβολίων.

Όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να προτείνουν τη χρήση των εμβολίων Covid-19 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν συμπεριλήφθηκαν στις κλινικές δοκιμές» ανέφερε αρχικά ο καθηγητής.

 https://www.defencenet.gr/asfaleia/905522_proin-epikefalis-symboylos-pfizer-ta-embolia-mrna-mporei-na-odigisoyn-se-gynaikeia