Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Qantas Airways: Για να ταξιδέψεις, θα πρέπει να έχεις κάνει υποχρεωτικά εμβόλιο

Όταν τα λέγαμε απο το Μάρτιο του 2020, ήμαστα συνομωσιολόγοι. Τώρα τι ειμαστε; προφήτες; 

Στην αρχη τα ταξίδια και το εμπόριο, μετά η εργασία και τα χρηματα. Αν δεν εμβολιαστείς και δεν πάρεις το ψηφιακό πιστοποιητικό του εμβολιασμού σου, δεν θα εχεις τπτ!


 Η αεροπορική Qantas επιμένει πως οι επιβάτες στις διεθνείς πτήσεις της θα οφείλουν να έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού πριν επιβιβαστούν στα ...

αεροσκάφη τους, από τη στιγμή που κάποιο σκεύασμα πάρει την έγκριση από τις Αρχές.

Ο επικεφαλής της αυστραλέζικης αεροπορικής εταιρείας, Άλαν Τζόις, δήλωσε πως θεωρεί τον εμβολιασμό «απαραίτητο» σε διεθνείς πτήσεις. «Ζητάμε να τροποποιήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να δηλώσουμε στους διεθνείς ταξιδιωτικούς οργανισμούς πως θα ζητάμε από τους ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί πριν επιβιβαστούν στο αεροσκάφος», σημείωσε σε δηλώσεις του στο Channel 9 της Αυστραλίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ήδη στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ και χιλιάδες θέσεις εργασίας στις αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο από τον περασμένο Μάρτιο, που ξέσπασε η πανδημία, μέχρι και σήμερα.

Το εμβόλιο σημείο εκκίνησης για την επιστροφή στις διεθνείς πτήσεις

«Νομίζω πως αυτό θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης για τους συναδέλφους μας σε άλλες αεροπορικές ανά τον κόσμο», πρόσθεσε ο Αυστραλός επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας.

Για την ώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «FT» που φιλοξενούν τις δηλώσεις του Αυστραλού επικεφαλής της αεροπορικής, οι περισσότερες πτήσεις εκτός Αυστραλίας έχουν τεθεί σε αναστολή για μη μόνιμους κατοίκους. Η αεροπορική εταιρεία δεν αναμένει να επανεκκινήσει τις διεθνείς πτήσεις ως τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Φωνές για βίζα υγείας λόγω κορωνοϊού

Μια σειρά από φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα στην τρίτη και τελευταία φάση της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίου για τον κορωνοϊό. Μετά την Pfizer και τη Moderna, η AstraZeneca ήταν η τελευταία φαρμακευτική που ανακοίνωνε θετικά αποτελέσματα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκπρόσωπος της Etihad είχε αναφέρει την ανάγκη συμφωνίας για μια βίζα υγείας, προκειμένου να επανέλθουν οι διεθνείς πτήσεις με ασφάλεια.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/qantas-airways-embolio-epibates-diethneis-ptiseis