Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Reseauinternational: Οι οδοντίατροι προειδοποιούν ότι οι ουλίτιδες και τερηδόνες αυξήθηκαν κατά 50% από την αρχή της υποχρεωτικής μάσκας!

“Μασκαρεμένο στόμα” – Οι οδοντίατροι προειδοποιούν ότι οι ουλίτιδες και οι τερηδόνες αυξήθηκε κατά 50% από την έναρξη της υποχρεωτικής μάσκας.

Υπό το φως των εθνικής και παγκόσμιας υποχρέωσης για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, οι οδοντίατροι έχουν διαπιστώσει ότι οι ασθενείς που επιστρέφουν για ιατρικούς ελέγχους παρουσιάζουν αύξηση κατά 50% στις ασθένειες των ούλων και την τερηδόνα.

Οι οδοντίατροι το ονόμασαν «μασκαρεμένο στόμα» μετά το... διαβόητο «στόμα μεθαμφεταμίνης» που τείνει να μαστίζει τους χρήστες μεθαμφεταμίνης. Επηρεάζει ακόμη και εκείνους που δεν είχαν ποτέ προβλήματα στο παρελθόν και πιστεύεται ότι προκαλείται από συσσώρευση βακτηρίων σε ξηρό περιβάλλον πλούσιο σε Co2 και φτωχό σε οξυγόνο.

«Βλέπουμε φλεγμονή των ούλων σε ασθενείς που ήταν πάντα υγιείς και φθορές σε άτομα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Δρ Rob Raimondi, συνιδιοκτήτης του One Manhattan Dental στη Νέα Υόρκη.

Ο οδοντιατρικός συνεργάτης του Raimondi, ο Δρ Marc Scalfani, προειδοποιεί ότι η αύξηση της φθοράς λόγω μάσκας όχι μόνο οδηγεί σε επιδείνωση των ούλων και των δοντιών, αλλά “τελικά θα οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια και αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ».…

«Η αναπνοή από το στόμα προκαλεί ξηρασία του στόματος, γεγονός που οδηγεί σε μειωμένο σάλιο – και το σάλιο είναι αυτό που καταπολεμά τα βακτήρια και καθαρίζει τα δόντια σας. Το σάλιο είναι επίσης αυτό που εξουδετερώνει το οξύ στο στόμα και βοηθά στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών και των ούλων. ” – Δρ Marc Sclafani [ΠΗΓΗ]

Οι γιατροί προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι η χρήση μάσκας μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες αναπνευστικές λοιμώξεις όπως το άσθμα, αλλά τώρα φαίνεται ότι οι βλάβες δεν εκτείνονται μόνο στους πνεύμονες, αλλά και στο στόμα.

«Οι ασθενείς έρχονται σε εμάς και λένε,« Ω! Η αναπνοή μου μυρίζει, χρειάζομαι καθαρισμό », λέει ο Δρ Sclafini. “Όταν έχετε κακή αναπνοή, είτε έχετε ήδη περιοδοντική νόσο είτε έχετε πολλά βακτήρια που υπάρχουν στη γλώσσα σας λόγω του ξηρού στόματος.”

Για το λόγο αυτό, η Sclafini συνιστά σε όσους πρέπει να φορούν μάσκες να πίνουν άφθονο νερό, να βουρτσίζουν τα δόντια τους τακτικά και να αποφεύγουν την αναπνοή από το στόμα τους, ενώ φορούν τουλάχιστον μια, για να αποφύγουν άλλες επιπλοκές.

Καθώς εκατοντάδες γιατροί έχουν δηλώσει δημοσίως ότι τα δρακόντεια μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων από κορονοϊό ήταν «δυσανάλογα» με το πρόβλημα, καθίσταται σαφές ότι αναγκάζοντας τα άτομα να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ν΄απομονωθούν και να φέρουν όπου κι αν πάνε μάσκες προκαλούν βλάβες και στην πραγματικότητα κοστίζουν ζωές.

Ο περιορισμός και η υποχρεωτική μάσκα όχι μόνο αύξησαν τα ποσοστά αυτοκτονίας και εθισμού στα ναρκωτικά, αλλά η αύξηση της νόσου των ούλων σημαίνει αναπόφευκτη αύξηση των εγκεφαλικών επεισοδίων και των καρδιακών προσβολών, οδηγώντας σε θανάτους που δεν θα είχαν συμβεί ποτέ χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Πρόσφατα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) δείχνουν ότι μόνο το 6% των θανάτων από κορονοϊό αποδίδονται αμιγώς στο Covid-19, ενώ το υπόλοιπο 94% έχει συσχετιστεί με κατά μέσο όρο 2,6 συννοσηρότητες, προσθέτοντας στην ιδέα ότι η απομόνωση των υγιών αντί των ασθενών και των ευπαθών θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Αφού διεξήγαγε μια ανασκόπηση της αποτελεσματικότητας των χειρουργικών μασκών, ο Καναδικός Οργανισμός για τα Φάρμακα και τις Τεχνολογίες στην Υγεία (CADTH) κατέληξε στο συμπέρασμα “ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία υπέρ της χρήσης χειρουργικών μασκών για τη μείωση στη συχνότητα των λοιμώξεων στο χειρουργείο “και” δεν βρέθηκαν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα της χρήσης χειρουργικών μασκών στην προστασία του προσωπικού από μολυσματικό υλικό στο χειρουργείο “.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά ν΄απαρνηθούμε οδοντιατρικές εργασίες μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τον ιό ή έως ότου διατίθεται περισσότερος εξοπλισμός για την προστασία των εργαζομένων της υγείας κατά των aérosols.

«Η πιθανότητα μετάδοσης του COVID-19 από aérosols, μικροσωματίδια ή αερομεταφερόμενα σωματίδια… σήμερα πιστεύω ότι είναι άγνωστη, τουλάχιστον αμφισβητήσιμη. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα ». – Benoit Varenne, οδοντίατρος Π.Ο.Υ [SOURCE]

Ακόμη και ο Π.Ο.Υ παραδέχεται σε μια έκθεση της 5ης Ιουνίου ότι η επιστήμη σχετικά με την τρέχουσα χρήση μάσκας μεγάλης κλίμακας είναι ελλειμματική.

“Σήμερα, η γενικευμένη χρήση μάσκας από υγιείς ανθρώπους στο περιβάλλον της κοινότητας δεν υποστηρίζεται ακόμη από υψηλής ποιότητας άμεσες επιστημονικές αποδείξεις και υπάρχουν πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα να ληφθούν υπ’όψιν “. – ΠΟΥ, Προσωρινές ντιρεκτίβες , σελ. 6

Ίσως είναι καιρός να συζητήσουμε την ικανότητα των ατόμων να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας, αντί για γενικές υποχρεώσεις που απορρέουν από κυβερνήσεις και γραφειοκράτες που φαίνεται να μας βλάπτουν.

πηγή : https://phillipschneider.com μέσω http://www.cielvoile.fr reseauinternational 20/9/20

dimpenews.com