Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020

Λευκορωσία: Συνελήφθη άνδρας που χρηματοδοτούσε τις διαδηλώσεις

 Έναν άνδρα που χρηματοδοτούσε και συντόνιζε διαμαρτυρίες στο Μινσκ κατά της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, συνέλαβε η αστυνομία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η αστυνομία στο Μινσκ συνέλαβε τον 34χρονο άντρα που συντόνιζε διαδηλώσεις και... πλήρωνε ανθρώπους για συμμετοχή σε αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας το Σάββατο.


«Ο συντονιστής τον πλησίασε σε ένα από τα κεντρικά καταστήματα τροφίμων στην πόλη και προσφέρθηκε να συγκεντρώσει περίπου 10-12 άτομα για να συμμετάσχουν σε μια μη εξουσιοδοτημένη μαζική πολιτική συγκέντρωση. Αφού ο άντρας συμφώνησε, ο συντονιστής του έδωσε 60 ρούβλια Λευκορωσία και του αγόρασε φαγητό και αλκοόλ», ανέφερε σχετικά το υπουργείο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον συντονιστή αφού συνέλαβαν έναν 37χρονο άνδρα από το Μινσκ, ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία για συνάντηση με τους διοργανωτές διαδηλώσεων.

Διαμαρτυρίες μαζικής αντιπολίτευσης ξέσπασαν σε ολόκληρη τη Λευκορωσία μετά τις προεδρικές εκλογές στις 9 Αυγούστου, όπου ο Πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο επανεκλέγη για έκτη θητεία.

 

sputnik.gr