Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

«Ετοιμάζει θερμό επεισόδιο και εισβολή σε νησιά»: Κόκκινος συναγερμός μετά την ανάρτηση για τον Ερντογάν

 

Ένα ανησυχητικό σχόλιο μέσα από το Twitter και μία ανησυχητική ανάλυση έκανε ο γνωστός αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt, ο οποίος ζει εξόριστος στη Σουηδία και διευθύνει το δίκτυο Nordic Research and Monitor.


Ο Bozkurt έχει μεγάλο παρελθόν αποκαλύψεων για απόρρητα έγγραφα που αφορούν τον Ερντογάν και την πολιτική του και αυτήν την... φορά χτυπάει ξανά με μία εκτίμησή του που φαντάζει ακραία προβληματική αν έχει δόσεις αλήθειας.

Σχολιάζοντας την τελευταία ομιλία του Τούρκου προέδρου, ο δημοσιογράφος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έκανε απόλυτα σαφές σήμερα πως θέλει να εισβάλλει τα νησιά της Ελλάδας στο Αιγαίο και να κάνει πόλεμο στην Μεσόγειο ώστε να διευθετήσει παλαιές εκκρεμότητες από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το πιο ανησυχητικό με αυτόν τον παλαβό είναι ότι πραγματικά πιστεύει αυτά που λέει».

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως η ομιλία του Ερντογάν και οι αναφορές της στη στρατηγική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο σχετίζεται άμεσα με το μέλλον της γείτονος χώρας και την προσπάθειά της να απεξαρτηθεί από εξωτερικούς παράγοντες και για να το πετύχει είναι ικανή να φτάσει και στον πόλεμο.

Ο Bozkurt μέσα από το δίκτυό του κάνει αναφορά για ένα ξεχασμένο μυστικό σχέδιο από το 2003 με το όνομα Suga το οποίο προέβλεπε επιχειρήσεις του τουρκικού ναυτικού στα όρια της εμπλοκής στο Αιγαίο, παράλληλα με μία εθνικιστική καμπάνια στο εσωτερικό της χώρας η οποία θα κατευθυνόταν από τα τουρκικά μίντια με σκοπό να στραφεί ο κόσμος στον εξωτερικό «εχθρό» και να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα της οικονομίας.

Την υστερία αυτή με τις εθνικιστικές κορώνες αλλά και την προκλητικότητα στο Αιγαίο τον τελευταίο μήνα αναγνώρισε ο Bozkurt κάνοντας λόγο για εφαρμογή ξανά μετά από 17 χρόνια του σχεδίου Suge.