Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Άρον-άρον επιστρέφουν οι δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα - Τις είχαν αποσύρει για να κυνηγούν πολίτες στις πλατείες!

Άρον-άρον επιστρέφουν 400 αστυνομικοί στα σύνορα μετά την εισβολή Τούρκων σε ελληνικό έδαφος, μάλιστα είχαν αποσυρθεί από τον Έβρο για να... κυνηγούν τους πολίτες που κάθονταν στις πλατείες αλλά και για να... ξεκουραστούν.

Έτσι μετά τις «μάχες της πλατείας» , η κυβέρνηση τους στέλνει «εσπευσμένα» (αλλά αργοπορημένα, αφού η ....τουρκική εισβολή και το γκριζάρισμα έχει ήδη γίνει) στα σύνορα καθώς αναμένεται νέα «κινητικότητα» των Τούρκων.

Οι αρμόδιες πηγές του υπ. Προστασίας του Πολίτη, επιβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται για έκτακτη ενίσχυση αλλά για επιστροφή των δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που αποφάσισε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο εξέδωσε την πρώτη διαταγή για τη μετακίνηση στον Έβρο συνολικά 125 αστυνομικών που θα συνδράμουν στις περιπολίες στην οριογραμμή, ενώ αναμένεται και δεύτερη διαταγή που θα αφορά σε 280 άντρες των ΜΑΤ που θα πάρουν το δρόμο για τα χερσαία σύνορα.

Η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ενδεχόμενη μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών (μετά την εισβολή των Τούρκων).

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η ενίσχυση γίνεται «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς…».


ΑΠΕ - ΜΠΕ