Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Η Κίνα δεν δέχεται την διεξαγωγή έρευνας - Έμμεση ομολογία ενοχής ;

Η Κίνα από τη μία αρνείται τις ευθύνες που της αποδίδονται για το ξεκίνημα της πανδημίας από την άλλη όμως αρνείται τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας που θα φωτίσει το τοπίο.

«Η Κίνα αρνείται την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του νέου κορωνοϊού όσο η πανδημία και οι αμερικανικές κατηγορίες κατά του Πεκίνου εξακολουθούν να εξαπλώνονται», δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της...
Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη στην Γενεύη.

O κορωνοϊός δρα ως όπλο βιολογικού πολέμου εξαιρετικά ευέλικτο στον εντοπισμό του αλλά φονικό όταν προσβάλλει, ενώ τα χαρακτηριστικά του μεταβάλλονται κυριολεκτικά κάθε μέρα.

Ο ιός δρα σαν  να έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά ως βραδυφλεγής βόμβα.

Όπως αναφέρουν τώρα νέες έρευνες ένα στα τρία άτομα που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 θα βγει αρνητικό στα τεστ έτσι και αλλιώς, κάτι που σημαίνει πως μπορεί αυτό το άτομο να κυκλοφορεί σαν να μην έχει τον ιό, αλλά να τον μεταδίδει την ίδια ώρα σε άλλους.

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος (ΘΠ)  και η σχετική υγρασία (ΣΥ) αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν την βιωσιμότητα του ιού εκτός ανθρωπίνου σώματος

Σε ΘΠ 4 βαθμών C ο ιός φαίνεται να επιβίωνε σε επιφάνειες μέχρι και 28 ημέρες για όλα τα επίπεδα ΣΥ.

Η αδρανοποίηση του ιού έρχεται πιο σύντομα όταν η ΘΠ ανέρχεται στους 20C για όλα τα επίπεδα ΣΥ και η διάρκεια ζωής του μεταξύ 5 και 28 ημερών, και η χαμηλότερη επίδοση αδρανοποίησης σε χαμηλά επίπεδα ΣΥ. 

Και οι δύο ιοί SARS και SARS-CoV αδρανοποιούνται ταχύτερα στους 40C ΘΠ.

https://www.bbc.com/news/world-asia-china-52420536