Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποια η σχέση της οικογένειας του Ροδίτη φονιά με την Νέα Δημοκρατία και έπεσαν όλοι να φάνε την Εισαγγελέα της υπόθεσης;

Το ψάρι βρομάει από το κεφάλι λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Τι έγινε και έπεσαν όλοι να «φάνε» την εισαγγελέα της υποθέσεως κατηγορόντας την για λαϊκισμό;

Ας πάρουμε τα πράγματα σχετικά από την αρχή....
Η οικογένεια του Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα είναι μια εύπορη οικογένεια της Ρόδου και είχαν ορίσει δικηγόρο του παιδιού τους, τον Ροδίτη ποινοκολόγο Άκη Δημητριάδη.
Στο παρακάτω video ο Δημητριάδης υπερασπίζεται τον πελάτη του δηλώνοντας οτι είναι αθώος. 


Στις ακροάσεις ο ροδίτης κατηγορούμενος , παρίστανε τον άρρωστο, έριχνε τις ευθύνες στον Αλβανό συγκατηγορούμενο του και γενικά υπήρχε ενα μπαλάκι ευθυνών μεταξύ τους και πολλές φορές υπηρξαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.

Λίγο μετά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη , στέλεχος της ΝΔ στην Ρόδο κατηγορούσε χυδαία την Ελένη σε ανάρτηση στο fb του.
Κάποια στιγμή ο ποινοκολόγος Δημητριάδης , αποσύρθηκε (ή τον απέσυραν) από την υπόθεση. Ποιοί και γιατί;

Ο Δημητριάδης έχει άλλη μια θέση στην κοινωνία της ρόδου. Είναι αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο όπως λεει η Δημοκρατική της Ρόδου διαβάστε εδώ Την θέση του Δημητριάδη την πήρε ο Χάρης Αρμπατζής. Όπως λέει ο ίδιος «με διόρισαν»

Διαβάστε την ειδηση απο την Δημοκρατικη της Ρόδου
 ---------
 Ο δικηγόρος του 23χρονου Ροδίτη, κατηγορούμενου για την αποτρόπαιη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε για την κατακραυγή του κόσμου σε βάρος του,
Για το ξέσπασμα της μητέρας της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη προς τον πατέρα του 23χρονου Ροδίτη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της μίλησε ο δικηγόρος του, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.
«Εγώ είμαι δικηγόρος του Μανώλη, με διόρισαν μόνο για τον Μανώλη. Η όποια επικοινωνία έχει σχέση μόνο με τον Μανώλη. Καταλαβαίνω τους πάντες, είναι πάρα δύσκολη η θέση μου. Δεν είχα τον χρόνο που θέλω. Έχω βαδίσει σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια με τις ερωτήσεις που έκανα», είπε.
«Ξέρουν όλοι ότι με διόρισαν, έχω δώσει έναν όρκο και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν μου αρέσει να με παίρνουν, να μου μιλάνε άσχημα, να μου λένε οτιδήποτε», είπε, ενώ θυμήθηκε ένα περιστατικό που τον συγκίνησε, όταν μητέρα αδελφοκτόνου επικοινώνησε μαζί του.
«Ήταν σαν να μου έλεγε, εγώ δεν σε κατακρίνω γι’αυτό. Με έχουν κατακρίνει όλοι. Απορώ πάντα, γιατί να κατακρίνουν τον δικηγόρο. Δεν με ξέρουν και θα ήθελα όσο τους σέβομαι όλους, να προσπαθήσουν να με σεβαστούν. Εγώ θα τον τραβήξω τον σταυρό μου, ως εκεί που θέλω, για τον όρκο που έδωσα».
--------------------------------
 Εχθές  στις 14 Μαίου 2020 στην Δίκη Τοπαλούδη η εισαγγελέας  ήταν «καταπέλτης» για τους δυο κατηγορούμενους

«Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά.. θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια. Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος.. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την Εισαγγελέα της έδρας». 

Με την αγόρευσή της που έχει ξεκινήσει με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αριστοτελία Δόγκα τόνισε πως η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και ότι την παρακολουθούσε εκτενώς. 

«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο. 
Αναφερόμενη στην δικογραφία που σχηματίσθηκε για αυτήν την υπόθεση η εισαγγελική λειτουργός είπε πως υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα «θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου» . 
Η κ. Δόγκα χαρακτήρισε «μεγάλη τύχη» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης την ανάληψη εξιχνίασης της δολοφονίας από το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλής τον Θωμά Ζόβα -που κατέθεσε στο δικαστήριο- αν και όπως είπε η Εισαγγελέας υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. Μάλιστα τόνισε: «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του».  
Κατά την εισαγγελική λειτουργό σε όλη την διάρκεια της δίκης τηρήθηκαν τα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων, «μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε αιτιάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.Μετά την τοποθέτηση της Δόγκα πήρε θέση ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ αλλα έχει στενές σχέσεις με την ΝΔ (άλλωστε τι ΝΔ τι ΠΑΣΟΚ το ίδιο μαγαζί ειναι) , ζητώντας ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ!

Σε επιστολή που κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Πρόεδρο του δικάζοντος Δικαστηρίου, ο ίδιος ζητεί από την εισαγγελέα της δίκης να ανακαλέσει και να απολογηθεί, ενώ ζητεί και από την πρόεδρο της εκδίκασης της υπόθεσης να επαναφέρει την τάξη.
Η επιστολή του Δημήτρη Βερβεσού
-------------------
«Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από συναδέλφους που ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη Τοπαλούδη αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων του δικαστικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την συγκεκριμένη δίκη, η Εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή της, αναφέρθηκε εξόχως απαξιωτικά και ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι :
«Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας»,
«Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι ….  Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους»,
«Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί».
Χωρίς καμία απολύτως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπό εξέλιξη δίκης, η θέση αυτή της Εισαγγελέως προσβάλει στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον  θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.
Καλούμε την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να επαναφέρει άμεσα την Εισαγγελέα της έδρας στην τάξη, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΠΔ και την ίδια την Εισαγγελέα να ανακαλέσει άμεσα τις άνω δηλώσεις της και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του.
Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο, πειθαρχική διαδικασία.
Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Πρόεδρο του δικάζοντος Δικαστηρίου».
------------------
Ας μην ξεχνάμε πως ο Θ. Σοφός Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ «κάρφωσε» τον Βερβεσό για τα voucher των 600 ευρώ για την επιμόρφωση των δικηγόρων.  Διαβάστε εδώ

Αμέσως μετά πηρε θέση ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος  και συντήρησε την επίθεση στο πρόσωπο της εισαγγελέως Δόγκα που η αγόρευση της κατά την δίκη της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο θεωρήθηκε ακραία και  προσβλητική από τους συνηγόρους υπεράσπισης των δολοφόνων.
Με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook υιοθετώντας την λογική Βερβεσού, επιτίθεται κατά της εισαγγελέως κάνοντας λόγο για «λαϊκή απογευματινή», κατηγορώντας ευθέως την εισαγγελική λειτουργό για λαικισμό. Η παρέμβαση Σκέρτσου δείχνει ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η σημερινή ενέργεια των συνδικαλιστικών οργάνων των νομικών και πως υπάρχει παρασκήνιο στην υπόθεση.


Ο υφυπουργός Σκέρτσος πριν περιπου ενα μήνα ειχε επιτεθεί και προσωπικά σε μια άλλη γυναίκα, αυτή την φορά πρώην βουλευτή την γνωστή για την δυναμικότητα της, και την ανάδειξη σκανδάλων Ραχήλ Μακρή , κατηγορώντας την για fake news και αποκαλώντας την φάντασμα του παρελθόντος. Προφανώς ενοχλημένος από συνεχείς αναρτησεις της εν λόγω πολιτικού στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook . 
 Γιατί ένας υφυπουργός ,προβαίνει για 2η φορά σε επίθεση, σε μια γυναίκα με αξίωμα και μάλιστα αυτή την φορά εισαγγελέα με ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας της οποίας είναι μέλος στην δικαστική για μια δίκη που αφορά μια ανθρωποκτονία η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο ; Είναι κάτι που προφανώς μόνο αυτός μπορεί να εξηγήσει.Είναι πρωτοφανές , για τα δεδομένα της χώρας, υπουργός να παρεμβαίνει και να απαξιώνει εισαγγελική λειτουργό με αφορμή την αγόρευση της. 

  1. Ο κ. Σκέρτσος από που θεωρεί πως η εισαγγελέας λαϊκίζει; 
  2. Πως μπορεί στην ίδια δήλωση του να μιλά υποκριτικά περί δικαίου αίσθημα; 
  3. Πως αντιλαμβάνεται την απονομή της δικαιοσύνης, με εξωθεσμικές πιέσεις και παρεμβάσεις;
  4. Τι δουλειά έχει η Νέα Δημοκρατία και κατα συνέπεια η κυβέρνηση με εναν νεαρό δολοφόνο από την Ρόδο;
  5. Ποιος διόρισε τον Αρμπατζή και απέσυρε τον Δημητριάδη;  Και γιατί;
Ο κόσμος, οι γονείς της Ελένης, οι συγγενείς και οι φίλοι της,  περιμένουν απαντήσεις. Ακούει το Μαξίμου;
NewsInsider.gr
Ειδήσεις εκ των έσω