Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η Αμερικανική γερουσία πέρασε νόμο ώστε να μπορεί το κράτος να παρακουλουθεί επίσημα τι βλέπεις κ τι ψάχνεις στο Ίντερνετ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΛΜΑ

Την ώρα που όλη η Αμερική είναι σε κατ'οικον καραντίνα η Αμερικανική γερουσία περασε νόμο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν επίσημα τι βλέπουν κ τι ψάχνουν στο διαδίκτυο οι χρήστες.

Η Γερουσία των ΗΠΑ δίνει την δυνατότητα, στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα περιήγησης στον ιστό χωρίς ένταλμα, επεκτείνοντας δραματικά τις εξουσίες....
επιτήρησης της κυβέρνησης εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Η αρπαγή της εξουσίας καθοδηγείται από τον ηγέτη της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell στο πλαίσιο της επανεξέτασης του Patriot Act, ο οποίος παρέχει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ευρείες εγχώριες εξουσίες επιτήρησης. Ο Sens. Ron Wyden (D-OR) και ο Steve Daines (R-MT) επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις διευρυμένες εξουσίες από το νομοσχέδιο με διμερή τροποποίηση.

Όμως, μέσα στην αναστάτωση, η τροποποίηση που διατηρούσε την προστασία της ιδιωτικής ζωής , απέτυχε με μία μόνο ψήφο αφού αρκετοί γερουσιαστές που είχαν ψηφίσει «Ναι» απέτυχαν να εμφανιστούν στη σύνοδο, συμπεριλαμβανομένου του Bernie Sanders. 9 Δημοκρατικοί γερουσιαστές ψήφισαν επίσης «Όχι», αναγκάζοντας την τροπολογία να υπολείπεται του ορίου των 60 ψήφων που χρειαζόταν για να περάσει.

«Ο Patriot Act πρέπει να καταργηθεί στο σύνολό του, να φωτιστεί και να θαφτεί», δήλωσε ο Evan Greer, αναπληρωτής διευθυντής του Fight For The Future. "Είναι ένας από τους χειρότερους νόμους που ψηφίστηκαν τον περασμένο αιώνα και δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης  έχουν σώσει ποτέ μια ανθρώπινη ζωή."
Η ψηφοφορία έρχεται σε μια εποχή που η χρήση του Διαδικτύου έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς σε καραντίνα κατ'οίκων κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» COVID-19. Οι υπερασπιστές του απορρήτου έχουν προειδοποιήσει για πάνω από μια δεκαετία ότι επιτρέποντα πρόσβαση χωρίς ένταλμα στις αναζήτησεις χρηστών στο διαδίκτυο και το ιστορικό περιήγησης, επιτρέπει στις αρχές εξουσίας να καταργούν εύκολα τους ακτιβιστές, τους οργανωτές εργασίας ή οποιονδήποτε άλλον η κυβέρνηση θεωρεί απειλή.

«Σήμερα η Γερουσία κατέστησε σαφές ότι ο σκοπός του νόμου PATRIOT είναι να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς, χωρίς εντάλματα ή απαραίτητη διαδικασία», δήλωσε ο Dayton Young, διευθυντής του προϊόντος στο Fight For the Future. «Κάθε νομοθέτης που ψηφίζει για να εξουσιοδοτήσει εκ νέου τον νόμο PATRIOT καταψηφίζει τις συνταγματικά προστατευόμενες ελευθερίες μας, και δεν υπάρχει τίποτα πατριωτικό για αυτό».

Μετάφραση NewsInsider.gr

Πηγή
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/fbi-browsing-history-government-senate-patriot-act-amendment-a9514941.html