Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ID2020, παγκόσμια διακυβέρνηση και "κοινωνική απολύμανση"

   
Ένα ακόμα βήμα προς την ανάδυση του "μετανθρώπου", δηλαδή την αυτοκατάργηση του ανθρωπίνου όντος, είναι και η σύμπραξη, κυρίως ιδιωτών με δημόσιους φορείς και ΜΚΟ, ονόματι ID2020 Alliance που ιδρύθηκε το 2014. Ορισμένα από τα βασικά της μέλη είναι το Ίδρυμα Ροκφέλερ, η Microsoft (ο ιδρυτής της οποίας ασχολείται επισταμένως με τις πανδημίες και την βιομηχανία φαρμάκου) και η GAVI, η Συμμαχία των Εμβολίων για τον εμβολιασμό παιδιών σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Κύρια αποστολή αυτής της σύμπραξης είναι η ....
προώθηση και εφαρμογή ενός προγράμματος δημιουργίας Ψηφιακών Ταυτοτήτων (Digital ID) για τον παγκόσμιο πληθυσμό, οι οποίες θα υπερβαίνουν κάθε φυσικό και εθνοκρατικό μέσο ταυτοποίησης, όπως τα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ως αιτίες για την ανάγκη υιοθέτησης μιας παγκόσμιας κοινής ταυτότητας προβάλλονται κυρίως δυο βασικοί παράγοντες:

    Πρώτον, η δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, με την προαναγγελλόμενη προσπάθεια για τον έλεγχο των πανδημιών που "θα έρθουν".
    Δεύτερον, η ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση, η οποία δημιουργεί προβλήματα ταυτοποίησης των μετακινούμενων πληθυσμών, τα μέλη των οποίων δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, δικαιώματα και αγαθά.

Παγκόσμια διακυβέρνηση και παγκόσμια ψηφιακή ταυτότητα

Ποια βασική προϋπόθεση, όμως, θα μπορούσε να υφίσταται για την ύπαρξη μιας παγκόσμιας κοινής ψηφιακής ταυτότητας; Μήπως η μετοχή σε έναν κοινό πολιτικό σχηματισμό με νομική υπόσταση, ο οποίος θα την "εκδίδει" (εκτός κι αν η ιδιωτική πρωτοβουλία μας απαλλάξει από τον "κακό κρατισμό"), θα την ελέγχει, αλλά και θα καθορίζει τα δεδομένα που ο πολίτης υποχρεούται να καταχωρίζει σε αυτήν και τα οποία θα διατίθενται, χωρίς τον δικό του έλεγχο, στον ψηφιακό ωκεανό του μέλλοντος;

Λογικά σκεπτόμενοι, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως υπάρχει μια εύλογη εξέλιξη των πραγμάτων στην ανάδυση μιας επίσης παγκόσμιας αρχής διακυβέρνησης, μιας παγκόσμιας πολιτειακής οργάνωσης η οποία, προφανώς, θα διοικείται από μία παγκόσμια ηγεσία. Κρίσιμο σημείο είναι, φυσικά, το πώς ετούτη η ηγεσία θα προκύψει. Το προοδευτικό ιδεολόγημα "No Borders, No Nations" βρίσκεται εδώ σε πλήρη εφαρμογή. Μια νέα "ψηφιακή αυτοκρατορία" ίσως βρίσκεται στα σπάργανα.

Τι μέλλει γενέσθαι, όμως, όσον αφορά στην κοινωνική οργάνωση και την οικονομία; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ερευνητών, αλλά και παραγόντων που εμπλέκονται στο εγχείρημα αυτό, η παγκόσμια ταυτότητα θα μπορεί να παρέχει πληροφορίες για την υγειονομική κατάσταση του ασθενούς, ο οποίος θα παρακολουθείται, θα ελέγχεται και δυνητικά θα απομονώνεται, ούτως ώστε να μην αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο για τους πολίτες (ανακύπτει εδώ και η απειλή της βιολογικής τρομοκρατίας).
"Social sanitizing" και ψηφιακό χρήμα

Από την άλλη, οι Κεντρικές Τράπεζες ήδη επεξεργάζονται σχέδια αντικατάστασης του φυσικού χρήματος από το ψηφιακό. Τα ψηφιακά πορτοφόλια μαζί με την ψηφιακή ταυτότητα θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απαρχή της οντολογικής ενσωμάτωσης του ανθρώπου στον ψηφιακό κόσμο, παράλληλα με την "ψηφιακή υπηκοότητα" στον κοινό παγκόσμιο μηχανισμό διακυβέρνησης. Η εφαρμοσμένη απόλυτη "δημοκρατία" αναδύεται έτσι σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτήν, θα αποτελούμε όλοι ίσα ψηφιακά αποτυπώματα έναντι της μοναδικής κυρίαρχης ηγεσίας.

Το social distancing (κοινωνική αποστασιοποίηση), που ως όρος έγινε δημοφιλής με την πανδημία του κορωνοϊού, την οποία ανέμεναν στα ανώτερα οικονομικά στρώματα και τις κυβερνήσεις (άρα δεν ήταν απροετοίμαστοι ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να ήταν), πολύ εύκολα μπορεί να διολισθήσει σε social sanitizing ("κοινωνική απολύμανση"). Ο κοινωνικός μετασχηματισμός θα είναι τότε ραγδαίος και ριζικός. Το ελευθεριακό ατομοκεντρικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης, άλλωστε, έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο.

Ο πολίτης θα είναι πια ο ίδιος φρουρός της υγειονομικής νομιμότητας, αφού αν δεν είναι θα τιμωρείται. Θα "προστατεύεται", αστυνομεύοντας την κοινότητά του, όχι για να ενισχύσει την εσωτερική ασφάλεια, μα προς επίρρωσιν του παγκοσμίου ελέγχου, ο οποίος με την χρήση της τεχνολογίας θα είναι πια άμεσα εφικτός. Οι κοινωνικοί αυτοματισμοί θα οξυνθούν. Όσοι δεν συμμορφώνονται θα τίθενται αμέσως στο περιθώριο από τους συμπολίτες τους, καθώς θα αποτελούν κίνδυνο και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν θα είναι η "κοινωνική απολύμανση". Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό;
Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και "κοινωνική απαλοιφή"

Την ίδια ώρα, τα προγράμματα προστασίας της δημόσιας υγείας θα συνεχίζονται με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, κάνοντας χρήση εμβολίων εγκεκριμένων από όργανα που θα ελέγχονται από τις ίδιες τις εταιρείες παραγωγής τους. Η πρόβλεψη γι' αυτούς τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς έχει ήδη νομοθετηθεί από τα κράτη, λόγω της τρέχουσας πανδημίας, η οποία ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν. Τέλος, αν δεν είσαι εγγεγραμμένος στο δίκτυο ψηφιακής ταυτοποίησης δεν θα μπορείς να εργαστείς, να έχεις πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, να κάνεις αγοραπωλησίες, ή να ασκήσεις τα έννομα δικαιώματά σου. Η ψηφιακή απουσία θα σημαίνει αυτομάτως "κοινωνική απαλοιφή"!

Η παγκόσμια διακυβέρνηση, την οποία διακηρύττουν, γλαφυρώ τω τρόπω, διάφοροι πολιτικοί ηγέτες, με κύριο στόχο την διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, ενισχύεται ως αναγκαιότητα από την ανερχόμενη ψηφιακή οικονομία και εργασία, την κατάργηση του φυσικού χρήματος, την υιοθέτηση της ψηφιακής ταυτότητας, τον έλεγχο των πανδημιών και της μετανάστευσης.

Όλα μαζί συνθέτουν μια δυστοπία, που όμως φαίνεται ότι δύναται να λάβει σάρκα και οστά. Πολλοί θα αμφισβητήσουν την σύνδεση αυτών των στοιχείων μεταξύ τους. Άλλοι θα μιλήσουν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Πέρα από τις προσωπικές πεποιθήσεις ενός εκάστου υπάρχουν, ωστόσο, οι δηλώσεις και τα projects εκείνων που βρίσκονται πολύ ψηλά στην κοινωνική πυραμίδα. Ας αναρωτηθούμε για ποιο πράγμα εργάζονται στα αλήθεια. Υπάρχουν μήπως σχέδια και οραματισμοί που υπερβαίνουν την κοινή σκέψη και τις ανάγκες των λαών; Σε τελική ανάλυση ας διαβάσουμε, ας ακούσουμε και ας δούμε τις ειδήσεις πίσω από τις ειδήσεις, ας θέσουμε ερωτήματα! Γιατί στις λεπτομέρειες δεν κρύβεται μόνο ο διάβολος…

Πηγή
https://slpress.gr/idees/id2020-pagkosmia-diakyvernisi-kai-quot-koinoniki-apolymansi