Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Μετωπική επίθεση Μ.Γκέιτς σε Ν.Τραμπ γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκοψε την επιδότηση στο «μαγαζάκι» του, τον ΠΟΥ

Ο Μ.Γκέιτς κατέχει το 25% των μετόχων της εταιρείας κολοσσού Ecolab (έσοδα 2019, 14,9 δις δολάρια) που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και έχει στενή σχέση και είναι «συγκοινωνούντα δοχεία» με τον ΠΟΥ!

Συγκεκριμένα ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε μέσω ενός tweet που ...
δημοσίευσε νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδος, αναφορικά με την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ): «Η διακοπή της χρηματοδότησης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας κρίσης υγείας είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται», δήλωσε ο Γκέιτς σε ένα tweet στον επίσημο λογαριασμό του.


«Η δουλειά τους επιβραδύνει την εξάπλωση της ασθένειας COVID-19 και εάν σταματήσει αυτό το έργο, κανένας άλλος οργανισμός δε μπορεί να τους αντικαταστήσει», είπε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται τον ΠΟΥ «τώρα περισσότερο από ποτέ».

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος Ν.Τραμπ ανακοίνωσε την απόφαση της Ουάσιγκτον σύμφωνα με την οποία «η αμερικανική χρηματοδότηση αναστέλλεται για 60 έως 90 ημέρες εν αναμονή μιας επανεξέτασης για την εκτίμηση του ρόλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη σοβαρή κακοδιαχείριση και την κάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος «αιμοδότης» του διεθνούς οργανισμού.
μετάφραση
www.pronews.gr