Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Οι συναυλίες μετά συναθροίσεων νόμιμες ο εκκλησιασμός και η Θεία Κοινωνία παράνομη -Έκοψαν και πρόστιμο στην περιφορά εικόναςΈνα οξύμωρο γεγονός εκτυλίχθηκε σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας που ξεσήκωσε τον κόσμο αρνητικά και για αυτό λίγη ώρα μετά τα αρνητικά σχόλια φρόντισαν να το κατεβάσουν (εδώ το βλέπετε γιατί το είχαμε απλώς αποθηκεύσει για το δελτίο ειδήσεων του Πρακτορείου μας)

Την ώρα που οι ναοί παραμένουν κλειστοί εδώ και ένα μήνα, με άκρως εξευτελιστικούς χειρισμούς για τον κλήρο και τους πιστούς (προσαγωγές αυτόφωρα, χλευασμούς)την ώρα που φέτος ο κόσμος δεν κοινώνησε το Πάσχα και σε όλες τις δηλώσεις τους, πολιτικοί και διάφοροι εκκλησιαστικοί και μη, άφησαν υπονοούμενα για την Θεία Κοινωνία,

την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συναυλία πάνω σε καρότσα φορτηγού από την κατά τα άλλα αγαπητή Άλκηστη Πρωτοψάλτη με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού δεν τηρούνται. Με φωτογράφους και θαμώνες να «συνωστίζονται» για να απαθανατίσουν το γεγονός. Οι εικόνες που βλέπετε είναι έξω από το Μαξίμου, εκεί όπου πάρθηκαν και οι αποφάσεις για τις κλειστές εκκλησίες.

Νομίζουμε ότι μετά από αυτό το βίντεο δε θα πρέπει να ξαναβγεί κανείς από την πολιτεία και να εξηγεί για ποιο λόγο κλείνει τις Εκλησσίες και απαγορεύει στους πιστούς ακόμη και να ανάψουν ένα κερί.

Αυτό το ατόπημα θα έχει σίγουρα προεκτάσεις, διότι πια μπορεί κανείς να σκεφθεί, ότι εδώ μιλάμε για μια κατάφορη επίθεση της πολιτείας, στην Εκκλησία,  με αφορμή τα μέτρα για τη δημόσια υγεία.

Όλοι αυτοί δηλαδή τι έκαναν,που κηνυγούσαν μια καρότσα από πίσω;  δε συναθροίστηκαν; δεν μαζεύτηκαν για ένα γεγονός; για μια ερνηνεύτρια; Βεβαίως και μαζεύτηκαν και πολύ κοντά ο ένας στον άλλον ήταν και γι αρκετή ώρα προσκαλούσαν τον κόσμο μέσα από τα μεγάφωνα με τα τραγούδια να βγει και να τους δει. Τα μεγάφωνα των Εκκλησιών που θα μετέδιδαν τις Ιερές Ακολουθίες τους πείραξαν κατά τα άλλα. Είναι το λιγότερο ντροπή και εμπαιγμός και απαιτούμε να δωθούν εξηγήσεις γιατί τελικά μόνο ο Εκκλησιασμός ήταν το μόνιμο πρόβλημά τους


ΚΟΨΑΝΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ 

Χθες στο Αίγιο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων στο αυτοκίνητο που μετέφερε της εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, προστάτιδας της πόλης. Και όλα αυτά διότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Όπως ανέφερε μάλιστα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση επιβλήθηκαν και σε περίπου δέκα πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά!