Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γκιουλέν στον Ερντογάν: Θα διαλύσεις την Τουρκία

Προειδοποίηση απεύθυνε προς τον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση ο αυτοεξόριστος τις ΗΠΑ ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν, σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας, στο Ιράκ ή τη Συρία. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να αποφύγουν κάθε εμπλοκή που θα οδηγήσει τον τουρκικό λαό να....
βιώσει ξανά τη θλίψη που βίωσε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτοί που μετέτρεψαν την Τουρκία σε ‘έξυπνο’ κράτος δεν πρέπει να ξεπεράσουν τις φιλοδοξίες τους και να εμπλέξουν την Τουρκία σε πόλεμο γιατί θα οδηγήσουν τον λαό σε μια συμφορά παρόμοια με αυτή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Γκιουλέν σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://www.defence-point.gr.

Ο Γκιουλέν παραλλήλισε επίσης τη σημερινή τουρκική κυβέρνηση με την Επιτροπή για την Ένωση και των Πρόοδο, τη νεοτουρκική οργάνωση που οδήγησε την Τουρκία στην εμπλοκή της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Όπως οι Νεότουρκοι τελείωσαν τη μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ελπίζω αυτοί [ο Ερντογάν και το κόμμα του] να μην κάνουν το ίδιο με το διάδοχο της αυτοκρατορίας κράτος, θυσιάζοντας τις επόμενες γενιές. Διαφορετικά το τουρκικό έθνος δεν θα ανακάμψει», είπε ο Γκιουλέν.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δύο πόλεις της Τουρκίας

Σε δύο πόλεις της νοτιονατολικής Τουρκίας, στο Μάρντιν και στο Βαν, κηρύχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν εναντίον των τζιχαντιστών, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΚΥΠΕ στην Τουρκία ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας, στο Μάρντιν απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 17.00 και μετά σήμερα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. Στο Βαν απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18.00 και έπειτα μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Στο μεταξύ και στην πόλη Κιλίς της Τουρκίας στα σύνορα επίσης με τη Συρία τοποθετήθηκαν σήμερα ολμοβόλα και λήφθηκαν μέτρα ασφαλείας ανωτάτου επιπέδου.

PHOTO via 24.com.tr

http://mignatiou.com/2014/10/gkioulen-ston-erntogan-tha-dialisis-tin-tourkia/