Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Βόμβα από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή: "Να βγούμε από το ΝΑΤΟ εδώ και τώρα"!

"ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΗΠΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΛΠ"

Θέμα παραμονής στο ΝΑΤΟ  έθεσε επίσημα για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ,  σναφερόμενος στην ψυχροπολεμική αύνοδο της Συμμαχίας στην Ουαλία και τις απαιτήσεις της Πολωνίας και των βαλτικών χωρών να ... επιτεθούμε στην Ρωσία!

Συγκεκριμένα ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ πρικειμένου να...
διασωθεί από τις περιπέτειες που την σέρνουν οι ΗΠΑ, η Πολωνία, οι βαλτικές χώρες κλπ.

Ο τομεράρχης Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Δρίτσας τλοισε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διατυπώθηκε για ρπώτη φορά με σαφήνεια ότι στην περίπτωση που κερδίσει της επόμενες εκλογές θα επιδιώξει απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης στη Βουλή με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι είναι επίσημη απόφαση του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν έμεινε εκεί: Αφησε υπονοούμενα για εκπαίδευση των τζιχαντιστών του ISIS από το ΝΑΤΟ (το defencenet.gr έχει φέρει στην δημοσιότητα συγκεκριμένα ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν, τουλάχιστον σε οτι αφορά τις ΗΠΑ), προκαλώντας "εγκεφαλικό" στον Α.Γεωργιάδη!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Α.Γεωργιάδης απάντησε και η συζήτηση άναψε:


ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κατ’ αρχάς, εγώ θα απευθύνω ένα ερώτημα ευθύ και θα ήθελα μία ευθεία απάντηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Το ΚΚΕ έχει μια σαφή θέση. Λέει «Θέλουμε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ». Μάλιστα, δικαίωμά του. Προφανώς διαφωνούμε, αλλά η διαχρονική του θέση είναι «Έξω από την Ατλαντική Συμμαχία».

Δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση η δική σας, γιατί αύριο λέτε ότι μπορεί να γίνετε και κυβέρνηση. Εσείς λέτε να μείνουμε στην Ατλαντική Συμμαχία ή να φύγουμε; Θα ήθελα μια όμως καθαρή, γενναία και ρητή απάντηση. Να μείνουμε ή να φύγουμε;
Εάν πείτε να φύγουμε, προφανώς…

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Να φύγουμε. Το λέει το Συνέδριό μας με επίσημη απόφαση.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, λέτε να φύγουμε; Είναι η θέση σας; Δεν ξέρω τι λέει το Συνέδριό σας. Το Συνέδριό σας δεν έλεγε να πάει ο κ. Τσίπρας στο Άγιο Όρος, αλλά πήγε. Αφήστε, λοιπόν, τι λέει το Συνέδριό σας.

Εγώ τώρα σας ρωτάω ποια είναι η πολιτική σας θέση: Να μείνουμε στην Ατλαντική Συμμαχία ή να φύγουμε; Δηλαδή εάν αύριο κυβερνήσετε, είστε της άποψης –μια και είχαμε χθες τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, κυρίες και κύριοι- «έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» όπως έλεγαν τότε; Αυτό είναι  ή κάτι άλλο;

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Αφήστε να τα πούμε εμείς στον ελληνικό λαό αυτά.


ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα μας απαντήσετε. Επειδή, όμως, εμείς έχουμε συγκεκριμένη θέση ως προς τα μεγάλα και μείζονα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας, εμείς σας λέμε, επαναλαμβάνοντας τη ρήση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, «ανήκομεν εις την Δύσιν» και εμείς θέλουμε να είμαστε στην Ατλαντική Συμμαχία. Άρα, καλώς είναι ο κ. Αβραμόπουλος σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Όμως θα μου επιτρέψετε να σας πω –επειδή το είπατε- ειδικά στη σημερινή περίοδο που ζούμε, πιστεύετε ότι θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει μικρή παρουσία στην Ατλαντική Συμμαχία; Μήπως παρακολουθείτε λίγο τι γίνεται στη γειτονιά μας, γύρω-γύρω, πόση αστάθεια υπάρχει;

Μήπως η Ελλάδα με τις σοφές γεωπολιτικές επιλογές να είναι στην Ατλαντική Συμμαχία και να είναι στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καταφέρει σε μια γειτονιά που γύρω μας τα πάντα διαλύονται να είναι ο μόνος σταθερός πυλώνας και η μόνη νησίδα σταθερότητας;

Κι επειδή το ανέφερε ο κ. Δρίτσας θα πω το εξής. Νομίζω κύριε Δρίτσα, ότι ακόμα και εσείς από τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς –δεν λέω και το ΚΚΕ, μπορεί και το ΚΚΕ μέσα σε αυτό να είναι- δεν μπορεί να μην θέλετε με κάποιον τρόπο να αναληφθεί πρωτοβουλία κατά αυτών των τρελών τζιχαντιστών που κόβουν κεφάλια, που κάνουν αυτά τα αίσχη, που κάνουν αυτά τα εγκλήματα σε όλη αυτήν την περιοχή και που δεν ξέρουμε και πού αυτό μπορεί να οδηγήσει και τι απειλή μπορεί να εξελιχθεί για την Ευρώπη και για την ίδια μας την πατρίδα. Δεν μπορεί ούτε σε αυτό να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Και πού ξέρουμε ποιος τους εκπαιδεύει;

Τον πανικό του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος συμμετέχει στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Νιούπορτ της Ουαλίας προκάλεσαν οι επίσημες τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Συμμαχίας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι «την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας ο κ. Τσίπρας ανοίγει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, θέση που επιμελώς αποκρύπτει στις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις διεθνείς επαφές του».


Σίγουρα η συζήτηση τώρα ανοίγει κα θα έχει πολύ ενδιαφέρον η εξέλιξή της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, ένα θέμα ταμπού επί πολλά χρόνιαμ ξανα περνά στο προσκήνιο. Και οι εκλογές είναι πολύ κοντά...