Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Τα Ελληνόπουλα της Πόλης σε φωτογραφία: «Αυτά είναι τα παιδιά μας το μέλλον της Ρωμιοσύνης στην Πόλη»

Μια αναμνηστική φωτογραφία «σφράγισε» το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς των παιδιών των ομογενών της Κωνσταντινούπολης.

Τόπος συγκέντρωσης το προαύλιο της  Αγίας Τριάδας, της ιστορικής  ορθόδοξης εκκλησιάς στο κέντρο της Πόλης, πάνω στην πλατεία Ταξίμ.

Ήταν όλοι εκεί... Οι μαθητές και οι μαθήτριες  από τη Μεγάλη του ...
Γένους Σχολή, από το Ζάππειο και από το Ζωγράφειο και ακόμα οι μαθητές των μικρών, αλλά σημαντικών δημοτικών σχολείων, της Βλάγκας, στην παλιά, τη βυζαντινή πόλη, και της Πριγκίπου.  Δεν έλειψε ούτε το νηπιαγωγείο του Ζαππείου, που εφέτος είχε 50 παιδιά στις δύο τάξεις του, και ήταν και πολλά από τα μικρά  προσχολικής ηλικίας, τα οποία επισκέπτονται το Δημιουργικό Εργαστήρι της Αγίας Τριάδας,  τον παιδικό σταθμό κατά κάποιο τρόπο ομογένειας. Μόνο τα παιδιά από την Ίμβρο  έλειπαν, και αυτό για λόγους ευνόητους.

Την φωτογραφία τράβηξε ο καλός φωτογράφος της Κωνσταντινούπολης , Στέλιος Γιανσακίδης.

Ο Γιάννης Γιγουρτσής, καθηγητής στη Μεγάλη του Γένους Σχολή προέβη σε μια άκρως συγκινητική δήλωση:

«Αυτά είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές των σχολείων μας. Αυτό είναι το μέλλον της ομογένειας, το μέλλον της Ρωμιοσύνης στην Πόλη. Και όσοι δουλεύουμε εδώ και είμαστε στην τάξη μαζί τους νιώθουμε περήφανοι που μπορούμε να συνεχίζουμε και να χτίζουμε πάνω σε μια παράδοση αιώνων για το μέλλον αυτού του τόπου, για την Ρωμιοσύνη και τον ελληνισμό στην οικουμενική του διάσταση. Καλό καλοκαίρι παιδιά μου. Καλή αντάμωση το Σεπτέμβρη!»