Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΚΟΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ

Κλικ για μεγέθυνση
ΤΟ “ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ  ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά για το pentapostagma.gr


Όπως τεκμαίρεται από δίγλωσσο έγγραφο στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα στην Αθήνα στις 3 Μαίου ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μικτής Στοάς της Ελλάδας του Διεθνούς ....
Τεκτονικού Τάγματος Δελφοί συνυπέγραψε με τον Mεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας και Πρόεδρο του Μεγάλου Συμβουλίου κοινή “Πρόσκληση των φιλελεύθερων και αδογματικών τεκτονικών δυνάμεων για τη συμμετοχή των πολιτών στις ευρωεκλογές”.

Σε αυτό το έγγραφο εκφράζουν την ανησυχία τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και τον προβληματισμό τους για πολιτικοκοινωνικά θέματα. Εκθειάζουν δε τις ιδρυτικές αρχές της Ε.Ε., ενώ απευθύνουν κάλεσμα στα μέλη τους να ευθυγραμμιστούν σε  φιλοευρωπαιστική πολιτική κατεύθυνση. H Αθήνα αποδεικνύεται σημαίνον κέντρο του Διεθνούς Ελευθεροτεκτονισμού, αφού ο Daniel Keller, επικεφαλής του μεγαλύτερου και ιστορικότερου τάγματος συνυπογράφει το έγγραφο- κάλεσμα στην Αθήνα με τον Panagiotis Moutzourakis του τάγματος των Δελφών, ενώ  ο ίδιος ο Keller είναι ο κύριος εισηγητής στο πρώτο  Φόρουμ του Ελευθεροτεκτονισμού των Ταγμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης, που θα γίνει σήμερα  28.05.14, στην έδρα της “Μεγάλης Ανατολής” στην οδό Cadet στο Παρίσι από τις 14 :00 έως 19:00, τοπική ώρα.

Τουλάχιστον 20 αντιπροσωπείες έχουν καταφθάσει από όλες τις ευρωπαικές χώρες μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας ,  Ουγγαρίας και Πολωνίας. Η “Μικτή Μεγάλη Στοά της Ελλάδας” αλλά και άλλες ευρωπαικές τεκτονικές ομολογίες είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου, ανταποκρινόμενες στο “Κάλεσμα της Αθήνας”.Θα συσκεφθούν για την πορεία του ευρωπαικού ελευθεροτεκτονισμού, την μετανάστευση, τα δικαιώματα των γυναικών και κυρίως για τα εκλογικά αποτελέσματα που έδωσαν καθαρή νίκη στους ευρωσκεπτικιστές ή ευρωφοβικούς. (La Provence /Le Point)


“Η Ευρώπη είναι ερείπιο, δεν έχουμε παρά να την επανοικοδομήσουμε”, είναι το γενικό συμπέρασμα-κάλεσμα του Daniel Keller. “Σύμφωνα με το συμβολισμό του Ναού, οφείλουμε ακατάπαυστα να οικοδομούμε. Αυτό ισχύει και για την Ευρώπη. Η λύση δε θα βρεθεί σε 15 ημέρες, αλλά αυτός είναι ο ρόλος των τεκτόνων σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, να εισαγάγουν  τον προβληματισμό και τη σκέψη στους πολίτες. Ο ελευθεροτεκτονισμός που έκανε την εμφάνισή του στη Σκωτία τον 17° αι. είναι ένα μεγάλο όραμα του ευρωπαικού πολιτισμού.


Ο DanielKeller, Mεγάλος Διδάσκαλος της μασονικής στοάς “Μεγάλης Ανατολής” της Γαλλίας δηλώνει ότι “δεν εκπλήσσεται από τα εκλογικά αποτελέσματα : Η ημερομηνία της Διάσκεψης δεν είναι τυχαία, την είχαμε επιλέξει ως απάντηση σε αυτόν τον επερχόμενο πολιτικό σεισμό”.

Το εσωτερικό του ναού της Μεγάλης Ανατολής στη Γαλλία
Το εσωτερικό του ναού της Μεγάλης Ανατολής στη Γαλλία
Ανήσυχη για την άνοδο του εθνολαικισμού, όπως τον αποκαλεί, δηλώνει και η Μεγάλη Διδασκάλισσα της “Μεγάλης Γυναικείας Στοάς της Γαλλίας”, CatherineJeannin-Naltet η οποία αναφέρεται επίσης σε μια επανοικοδόμηση της Ευρώπης όπου η Ευρωπαική Επιτροπή δεν θα παρουσιάζεται απόμακρη στον πολίτη της βάσης:

“Ελπίζω όλες οι ελευθεροτεκτονικές αδογματικές ομολογίες που θα έρθουν από όλην την Ευρώπη  να επικεντρωθούν στις βασικές αξίες”

http://www.pentapostagma.gr/2014/05/ντοκουμεντο-κοινο-εγγραφο-ελληνικησ.html#.U4_WuBZxWVJ