Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Π. Καμμένος: «Όσοι θέλουν να φύγουν από τους ΑΝ.ΕΛ να το κάνουν τώρα»

Βαρύ ήταν το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία, αν και προγραμματισμένη από καιρό, διεξήχθη στη «σκιά» της αποχώρησης της κυρίας Μίκας Ιατρίδη.

Ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος, με το άνοιγμα της συνεδρίασης, κάλεσε όσους προσανατολίζονται να ανεξαρτητοποιηθούν, να το κάνουν τώρα, ενώ υποστήριξε ότι αυτοί που έχουν αποχωρήσει και...
όσοι ενδεχομένως το κάνουν στο μέλλον, «έχουν εξαγοραστεί από τη ΝΔ».

«Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί απο τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα» ανέφερε ο κ. Καμμένος, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από τα μέλη της ΚΟ.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, στη συνέχεια της συζήτησης ορισμένοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις αναφορικά με τη γραμμή του κόμματος για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνοντας να εξεταστεί η στάση τους, με βάση το όνομα που θα προταθεί.

Υπενθυμίζεται ότι επισήμως οι ΑΝΕΛ δια του εκπροσώπου Τύπου, Τέρενς Κουίκ, έχουν επισημάνει ότι στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα τοποθετηθούν πολιτικά -και όχι με βάση το πρόσωπο- και θα καταψηφίσουν, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση.

Πέραν αυτών, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι μετά το Εθνικό Συνέδριο, που θα γίνει στις 14-15 Ιουνίου, η ΚΟ των ΑΝΕΛ θα διευρυνθεί με προσθήκη άλλων ανεξάρτητων βουλευτών, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με δύο μικρότερα κόμματα, που κινούνται στο λεγόμενο «πατριωτικό χώρο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην αποχώρηση της κυρίας Ιατρίδη, κατηγορώντας την ότι δεν βοήθησε στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος.