Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γνωρίστε τα νέα συστήματα Ηχοβολών που θα χρησιμοποιηθούν κατά των διαδηλώσεων

Στην προμήθεια -σε αρχικό στάδιο- δέκα συστημάτων ακουστικών βολώνκατά διαδηλωτών προχωρά μετά από εντολή της κυβέρνησης η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μετά τις εκλογές.

Το LRAD (Long Range Acoustic Device) όπως ονομάζεται, εντάσσεται στο νέοσχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. για την καταστολή διαδηλώσεων, σε συνδυασμό με...
τη συνεχή χρησιμοποίηση οχημάτων εκτόξευσης νερού με υψηλή πίεση και την χρήση χημικών. Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η ελαχιστοποίησητης χρήσης χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών, λόγω του μαζικότερου και αποτελεσματικότερου «πλήγματος» που μπορεί να επιφέρει εναντίον των διαδηλωτών με το μικρότερο δυνατό κόστος.Για το λόγο αυτό εδώ και περίπου έξι μήνες, ανώτεροι και επιχειρησιακοί αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ πρώην ΜΑΤ) παρακολούθησαν επιδείξεις του συστήματος και πληροφορήθηκαν τα αποτελέσματα από τη χρήση του σε άλλες χώρες που το χρησιμοποίησαν κατά διαδηλωτών. Είχε προηγηθεί το ενδιαφέρον του Λιμενικού και του ΠολεμικούΝαυτικού για την προμήθεια του LRAD, με σκοπό να τοποθετηθεί σε πλωτά μέσα των δύο σωμάτων για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.


Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έχει προγραμματίσει την τοποθέτηση τριών σταθερών συστημάτων LRAD-1000xi επί οχημάτων και δύο LRAD-500Χ με τη δυνατότητα αμέσου αναπτύξεως σε τρίποδο από άνδρες της ΥΜΕΤ. Το μεγαλύτερης εμβέλειας και βάρους LRAD-RX είναι αυτό που έχει επιλεγεί από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αριθμητική ποσότητα της προμήθειας.

Να σημειωθεί πως αρκετές ναυτιλιακές εταιρίες απ’ όλο τον κόσμο, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την προμήθεια τέτοιων συστημάτων σε εμπορικά τους πλοία για την αντιμετώπιση της πειρατείας και ήδη μια ναυτιλιακή εταιρία από την Ασία προχώρησε σε παραγγελία συστημάτων LRADαξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ: http://anti-neotaxites.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2885.html#ixzz34EDpEpBf