Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Νοθεία καταγγέλλουν Χατζημαρκάκης, Καζάκης και Πολύδωρας!

Ο Πρόεδρος του κόμματος «Ευρωπαίοι Πολίτες», Γιώργος Χατζημαρκάκης κατήγγειλε στο Crashonline.gr ότι δεν μοιράζονται τα ψηφοδέλτια τους σε πολλά εκλογικά τμήματα ενώ ανάλογες διαμαρτυρίες καταγράφονται από το Ε.ΠΑ.Μ. και την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό».

Σύμφωνα με όσα ...
καταγγέλλουν από τους «Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες»: «Ήδη έχουν εντοπιστεί πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, όπου δεν δίνονται τα ψηφοδέλτια του Κόμματος μας ενώ στα περισσότερα από αυτά δεν δίνονται ούτε και των υπόλοιπων κομμάτων από αυτά που το σύστημα αποκαλεί “μικρά”».

Σημειώνεται ότι ήδη έγινε παρέμβαση σε εκλογικό τμήμα της Έδεσσας όπου δεν δίνονταν ψηφοδέλτια και η Εφορευτική Επιτροπή συμμορφώθηκε άμεσα.

Καταγγελία και από το Ε.ΠΑ.Μ.

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδωσε και το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) με την οποία καταγγέλλει ανάλογη συμπεριφορά σε πλήθος εκλογικών τμημάτων σε ολόκληρη τη χώρα και ενημερώνει «ότι θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα ασκήσει μηνύσεις και διώξεις προς κάθε κατεύθυνση».

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Επιλεκτικό μοίρασμα ψηφοδελτίων, των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, κάνουν κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι, σύμφωνα με καταγγελίες που καταφθάνουν στα γραφεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ), από εκλογικούς αντιπροσώπους του Κινήματος αλλά και από απλούς πολίτες.

Συγκεκριμένα, σε πολλά εκλογικά τμήματα, της Επαρχίας, οι πολίτες δεν λαμβάνουν όπως προβλέπει η διαδικασία τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές αλλά μόνο των «μεγάλων» κομμάτων ή σε κάποιες περιπτώσεις ο ψηφοφόρος καλείται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο να επιλέξει πιο ψηφοδέλτιο θέλει να πάρει πριν μπει στην κάλπη!

Το Ε.ΠΑ.Μ, ενημερώνει και προειδοποιεί όλους όσους είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, ότι θα κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα ασκήσει μηνύσεις και διώξεις σε όσους δικαστικούς αντιπροσώπους εμπλέκονται σε τέτοιου είδους παρατυπίες, προκειμένου να τους αφαιρεθούν οι άδειες άσκησης επαγγέλματος. Επίσης καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Μιχελάκη να αντιμετωπίσει το θέμα, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος στην προσπάθεια κάποιων να νοθεύσουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το Ε.ΠΑ.Μ, με υπόμνημά του, θα ενημερώσει τον Άρειο Πάγο για όλα τα στοιχεία που διαθέτει σχετικά με αυτά τα συμβάντα».

Καταγγελίες για νοθεία και από την «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό»

Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Ψωμιάδης καταγγέλλει απουσία ψηφοδελτίων της «Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό» σε διάφορα εκλογικά τμήματα.
«Με λύπη μου αναφέρω πως δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από φίλους του κόμματος απ” όλη την Ελλάδα, πως είτε δεν υπάρχουν σε εκλογικά τμήματα ψηφοδέλτια της «Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό», είτε αυτά δεν δίδονται στους πολίτες».

«Είναι δεδομένο πως αυτές οι ενέργειες βλάπτουν τη Δημοκρατία και την Παράταξη μας. Καλώ τις αρμόδιες αρχές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Ψωμιάδης.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr