Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: "Έξυπνο" ρολόι παρακολουθεί παιδιά

Πολλοί γονείς στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν την υψηλή τεχνολογία για να παρακολουθούν την κάθε κίνηση των παιδιών τους. Μια νέα τεχνολογία έρχεται να δώσει την λύση στο πρόβλημά τους... Aκούει στο όνομα FiLIP. Τι είναι το FiLIP; Πρόκειται για ένα σύστημα εντοπισμού που ταυτόχρονα είναι και ρολόι. Είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 4 έως 11 ετών που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το smartphone. Oi ...
γονείς μπορούν να προγραμματίσουν στην συσκευή έως και πέντε αριθμούς όπου το παιδί, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί να καλέσει τους γονείς του.

Η συσκευή όμως δεν φτάνει μόνο ως εκεί, προχωρά πιο πέρα. Μπορεί να προγραμματιστεί ώστε, αν το παιδί βγει εκτός μιας συγκεκριμένης περιοχής, αυτή η "έξυπνη" συσκευή ενημερώνει τους γονείς του. Ο κατασκευαστής της εν λόγω συσκευής, Mr Kirbak, αναφέρει πως πολλοί γονείς μαζί με τα παιδιά τους θέλουν μια τέτοια "έξυπνη" τεχνολογία. Η συσκευή πήρε το όνομα FiLIP μετά την εξαφάνιση του γιού του δημιουργού της.Το παιδί βρέθηκε σώο, να περιπλανιέται σε ένα πολυκατάστημα. Όπως βλέπουμε, με πρόσχημα την "ασφάλεια", εφαρμόζονται διαρκώς νέες τέτοιες τεχνολογίες, που σαν σκοπό έχουν την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ζωής των ανθρώπων. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής άνετα παραχωρείται στον Μεγάλο Αδελφό για μια ήσυχη και ασφαλή καθημερινότητα.

http://antineotaksiths.blogspot.gr/2014/03/eksypno-roloi-parakoloythei-paidia.html