Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Το 2016 το ηλεκτρονικό εισιτήριο -Θα αντικαταστήσει το χάρτινο με μία "έξυπνη" κάρτα

Στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή - LG CNS ανατίθεται το Σύστημα Αυτόματης Συλλογής Κομίστρου των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Την απόφαση ανάδειξης της ΤΕΡΝΑ - LG CNS ως προσωρινής αναδόχου για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που από το 2016 θα αντικαταστήσει το χάρτινο με μία «έξυπνη» κάρτα στο μέγεθος της ....
τηλεκάρτας, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Η κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ κατατάχθηκε πρώτη με σημαντική έκπτωση που αγγίζει το 17-18%. Σημειώνεται, ότι η LG CNS ο τεχνολογικός προμηθευτής του ελληνικού ομίλου, έχει υλοποιήσει και συντηρεί το σύστημα συλλογής κομίστρου στη Σεούλ, σε 9.500 λεωφορεία και 390 σταθμούς μετρό, ενώ η κοινοπραξία έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση για το έργο από την ΕximBank της Κορέας (Τράπεζα Εισαγωγών και Εξαγωγών).

Το έργο θα διαχειρίζεται η κοινοπραξία για 12 χρόνια, καθώς κατασκευάζεται μέσω ΣΔΙΤ. Ο ανάδοχος εκτός από την οργάνωση και την κατασκευή της υποδομής, θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για τα επόμενα χρόνια, ενώ με τη λήξη της 12ετίας η υποδομή θα επιστρέψει στον ΟΑΣΑ.

Εάν δεν υπάρξουν ενστάσεις - προσφυγές η διοίκηση του ΟΑΣΑ εκτιμά ότι η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ θα μπορεί να υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι, ώστε το έργο να ξεκινήσει να υλοποιείται από το τρίτο τρίμηνο του έτους. Ο χρόνος υλοποίησης έχει εκτιμηθεί ότι θα είναι δύο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι το νέο σύστημα συλλογής κομίστρου θα είναι έτοιμο αρχές του 2016.