Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

H Blackwater θα αναλάβει την πάταξη των διαδηλώσεων και την "εξουδετέρωση" των αρχηγών των ρωσόφωνων στην Αν.Ουκρανία

Σε ιδιωτικές εταιρείες μισθοφόρων τύπου Blackwater και Greystone Limited σκοπεύει να παραδώσει την αστυνόμευη της ανατολικής Ουκρανίας η διορισμένη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου, για να παταχθούν μελλοντικές αναταραχές από τους ρωσόφωνους και για να ....
"εξουδετερωθούν" οι ηγέτες τους.

Ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία θα είναι υπέυθυνη για την πάταξη διαδηλώσεων στην Ανατολική Ουκρανία σύμφων με πηγές της ουκρανικής υπηρεσιας πληροφοριών (SBU). Mάλιστα αυτός κατονομάζει την Greystone Limited.Υπενθυμίζουμε οτι σε διαδηλώσεις στο Ντόνετσκ ήδη έκανε την εμφανιση της η Blackwater.

Σύμφωνα με πηγές του ITAR-TASS, οι ουκρανικές αρχες δεν πιστευουν ότι η SBU θα είναι ικανή να πατάξει τις διαδηλώσεις και να εξουδετερώσει τους ηγέτες των ρωσόφωνων τις ανατολικές περιοχές. Ειδικότερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Alexander Turchinov συμφωνεί απόλυτα με αυτή την άποψη "γι'αυτο αποφασιστηκε να καλεστούν ξένοι μισθοφοροι (Αμερικανοί προφνώς), που θα παίξουν το ρόλο της πολιτικής αστυνομίας και θα προστατέψουν την ασφάλεια του κράτους", δήλωσε η πηγή από την ουκρανική SBU.

Mάλιστα αναφέρει ότι η ιδέα ανήκε στους Ουκρανούς ολιγάρχες Igor Kolomoisky και Sergei Taruta, διορισμένους κυβερνήτες των περιοχών του Dnepropetrovsk και του Donetsk.

Πριν λίγο καιρό σε συναντηση τους με τον Turchinov,συζητήθηκε σχεδιο για να σταματήσουν τις φιλορωσικές διαδηλώσεις στις ανατολικές περιοχές.Ο Kolomoysky ειπε: "Γιατί να ξαναεφεύρουμε τον τροχό εάν υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν το πως και πόσα πρέπει να τους πληρώσουμε"!

Σύμφωνα με ότι είναι δημοσίως γνωστό η Greystone Limited αποτελεί δομικό κομμάτι της Blackwater, γνωστή τώρα ως Academi.Είναι πασίγνωστο οτι η εταιρεία έχει άμεση σχέση με την CIA και το αμερικανικό US Defense Department. Eίναι γνωτή η εμπλοκή της στο Ιράκ μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσείν το 2003, σε ρόλο εκπαίδευσης των νέων ιρακινών ΕΔ, και σε ρόλο υποστήριξης των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής.

Η εταιρεία κατηγορήθηκε για δεκαδες εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, αλλά η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να την αγγίξει κατόπιν παρεμβάσεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, που δεν επέτρεπε να οδηγηθεί σε δίκη για τα εγκληματα αυτά.

Τώρα οι άνθρωποι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν εκ νέου εναντίον πολιτών και αθώων ανθρώπων που θα θελήσουν της ελευθερία του όπψς την θέλησαν και οι πολίτες του Κιέβου. Η διαφορά είναι ότι για την Δύση, οι ταραχές του Κιέβου ήταν διαδηλώσεις, αντίθετα οι ταραχες στην Ανατολική Ουκρανία θα θεωρούνται "υποκινούμενες" και "παράνομες".

Η πρόσληψη των μισθοφόρων δέιχνει ότι ο Τουρσίνοφ, οι Αμερικανοί και οι ολιγάρχες, δεν εμπιστέυονται τις ουκρανικές δυναμεις ασφαλείας, καθότι είναι πολλοί Ρώσοι εξ'αίματος μέσα σε αυτές, και τις θεωρούν κατά βάση εχθρικά διακείμενες προς αυτούς, ενώ γνωρίζουν ότι εάν προκληθεί γενική αναταραχή στην Ανατολική Ουκρανία, τότε ο Β.Πούτιν θα δράσει το ίδιο αποφασιστικά όπως και στην Κριμαία. Η χρήση της ιδιωτικής εταιρείας παρέχει και το πλεονέκτημα της μη επίσημης δυτικής εμπλοκής, ακόμα και εάν κάτι στραβώσει θα ακολουθηθεί η γνωστή τακτική "deny everything"