Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

"Δεξιός Τομέας": Η "Χρυσή Αυγή" της Ουκρανίας που "έπνιξε" τον Β.Γιανούκοβιτς στο αίμα

Αν ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή φαίνεται σε κάποιους ότι υιοθετεί "ακραίες πολιτικές συμπεριφορές" δεν έχει δει τους μεγάλους νικητές της σύγκρουσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, το περίφημο κόμμα του "Δεξιού Τομέα".

Τους πολιτικούς μαχητές που με μάχες σώμα με σώμα με τις ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας (την μονάδα Berkut) κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να εκδιώξουν τον Β.Γιανουκόβιτς από την....
εξουσία αρνούμενοι να πειθαρχήσουν και να δεχθούν όλες τις κατά καιρούς τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την λοιπή αντιπολίτευση και την ΕΕ.

Πλέον με τα ΑΚ-47 στα χέρια ανέλαβαν την τήρηση της τάξης σε πολλές πόλεις της δυτικής Ουκρανίας

Υποσχόμενος "Να πολεμήσει τους Εβραίους και τους Ρώσους για όσο διάστημα το αίμα ρέει στις φλέβες του" ο ηγέτης τους Aleksandr Muzychko, γνωστός και ως Sashko Bilyi, είναι βετεράνος πολέμου της Τσετσενίας με την πλευρά των Τσετσένων και οι ίδιοι οι Ρώσοι έχουν να λένε για τον ηρωισμό και τις πολεμικές ικανότητές του.

Εν συνεχεία ο Α.Muzychko (στο βίντεο δείτε την δράση του στην Τσετσενία) επέστρεψε και κατηγορήθηκε ότι ασχολήθηκε με το εμπόριο όπλων και αλκοόλ με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να μείνει για 1,5 χρόνο στην φυλακή. Ο ίδιος λέει ότι η κράτησή του ήταν αποτέλεσμα πολιτικής συνομωσίας

«Ο επόμενος πρόεδρος της χώρας θα είναι από το κόμμα μας τον Δεξιό Τομέα" λέει και απορρίπτει ότι ελέγχεται από τις ΗΠΑ, όπως έγραψαν πρόσφατα οι New York Times. "Πρώτα η Ουκρανία" διακηρύσσει.

Αλλά στην πλατεία Ανεjαρτησίας ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα που "έλιωσε" την ουκρανική αστυνομία, λέγεται Dmytro Yarosh (φωτό) και οι ηγετικές του ικανότητες στις σκληρές οδομαχίες τον έχουν μετατρέψει σε ήρωα στους δυτικούς Ουκρανούς (οι οποίοι, βέβαια, το 1941 είχαν υποδεχθεί τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα ως "απελευθερωτές"...).

Είναι οι πραγματικοί "σκληροί της ουκρανικής δεξιάς". Εκείνοι που δίνουν μάχες, πεθαίνουν και σκοτώνουν για αυτό που πιστεύουν και δεν περιμένουν την ... αντιτρομοκρατική της Ουκρανίας να τους συλλάβει ως κοινούς εκληματίες.