Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Παγκρήτιος ξεσηκωμός για τα χημικά της Συρίας - Συλλαλητήριο στη Σούδα την Κυριακή

Δεν έχει προηγούμενο η κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα για το παγκρήτιο συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού της Σούδας, για το θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.
Όπως διαβάζουμε στο flashnews, δεκάδες είναι τα ψηφίσματα από το σύνολο των φορέων που καλούν όλους....
τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην Σούδα.

Σύσσωμοι οι Δήμοι, η Εκκλησία, κόμματα, παρατάξεις, σύλλογοι και σωματεία, από όλους στους τομείς έχουν ξεσηκωθεί με έναν στόχο: Η κραυγή αγωνίας για το μέλλον της Μεσογείου να φτάσει μέχρι την Αθήνα, τις Βρυξέλλες αλλά και ακόμη πιο μακριά.

Κοινή συνισταμένη όλων των ανακοινώσεων, είναι να μην γίνει η επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πάνω στο πλοίο το οποίο θα βρίσκεται στην Μεσόγειο θάλασσα μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας και Λιβύης, καθώς στην πιθανότητα ενός ατυχήματος, οι επιπτώσεις θα είναι ανεξέλεγκτες και η καταστροφή ανυπολόγιστη.

Εκείνο που ζητείται είναι η διαδικασία να γίνει στην ξηρά, όπου ένα ατύχημα θα μπορεί να ελεγχθεί, και μάλιστα στις εγκαταστάσεις χωρών οι οποίες ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβουν την τελική καταστροφή των χημικών.