Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Αλβανία: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που έστελνε μουσουλμάνους Αλβανούς στον πόλεμο της Συρίας!

Τη φημολογία ότι στην Αλβανία λειτουργούσε οργάνωση για την προώθηση Αλβανών μουσουλμάνων στον πόλεμο στη Συρία επιβεβαίωσε σήμερα η Αλβανική αστυνομία.

Σε εκτεταμένη επιχείρηση σε πέντε πόλεις η Αλβανική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ιμάμηδες. Ο εισαγγελέας βαριών ποινικών αδικημάτων Εουγκέν Μπέτσι απήγγειλε και...
τις κατηγορίες εις βάρος τους, που αφορούν στρατολόγηση ατόμων με στόχο διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων, υποκίνηση μέσω δημοσίων εκκλήσεων και προπαγάνδας τρομοκρατικών ενεργειών και υποκίνηση του μίσους ή της διένεξης μεταξύ εθνοτήτων, φυλών και θρησκευμάτων.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας εντόπισαν στα κρησφύγετά τους, οπλισμό, εκρηχτικά, πλαστές ταυτότητες σε αραβική γλώσσα, διάφορα συμφωνητικά, μάσκες κλπ. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στους εσωτερικούς χώρους τζαμιών στην πρωτεύουσα, χωρίς όμως να αναφερθούν ενοχοποιητικά στοιχεία. Με ανακοίνωσή της η ισλαμική κοινότητα αποστασιοποιήθηκε από της ενέργειες των συγκεκριμένων πιστών, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους πράξεις δεν έχουν καμιά σχέση με το πραγματικό μουσουλμανικό θρήσκευμα. Ταυτόχρονα, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα βαρέων ποινικών αδικημάτων Εουγκέν Μπέτσι, οι σημερινοί συλληφθέντες κατηγορούνται ότι στρατολογούσαν άτομα τα οποία προωθούσαν στη συνέχεια στον πόλεμο στη Συρία. Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι περισσότεροι από 300 Αλβανοί μουσουλμάνοι από την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια έχουν πάει με διάφορους τρόπους για να πολεμήσουν στη Συρία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου τριάντα Αλβανοί έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο της Συρίας.

Λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα, η Αλβανική Βουλή αναγκάστηκε να τροποποιήσει εκ νέου τον Ποινικό Κώδικα, επικυρώνοντας σκληρότερες ποινές εναντίον παρόμοιων ενεργειών.

Πηγή: skai.gr