Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι αφρικανοί της Αθήνας προσεύχονται υπέρ Α.Σαμαρά! Κάτι περιμένουν απο αυτόν μαλλον....

Aντιγράφουμε, χωρίς σχόλια, από το νεοταξικό site, vice.com, που εσχάτως απέκτησε και ελληνικό "αδελφάκι": "Το κρεσέντο αυτής της θρησκευτικής διέγερσης έκανε τον Αφρικανό γκριζομάλλη κύριο να ψέλνει κάτι ακατάληπτους ψαλμούς. Μέσα στα αναφιλητά άρχισε να φωνάζει «Samaras» και ακολουθεί ένα παραλήρημα από ...
άγνωστες λέξεις.

Όσο περνά η ώρα όλο και περισσότεροι αναφέρουν στην προσευχή τους το όνομα του πρωθυπουργού.

Περίπου 1000 πιστοί περνούν κάθε Κυριακή την πολυώροφη πολυκατοικία στην Μενάνδρου.

Επιλέγουν ανάλογα με την εθνικότητα και τη γλώσσα που μιλούν, την λειτουργία της Εκκλησίας της Πεντηκοστής που θα παρακολουθήσουν.

Στον πρώτο όροφο πηγαίνουν οι Έλληνες, στον επόμενο μετανάστες από την Γκάνα, το Κονγκό και το Καμερούν ενώ στον τελευταίο, οι περισσότεροι είναι Νιγηριανοί αλλά που και που πάει και κανένας Αμερικανός ή Γερμανός μιας και η λειτουργία γίνεται στα αγγλικά.

Όλοι, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πιστεύουν ότι το Άγιο Πνεύμα, κόβει βόλτες εδώ καθημερινά, επισκέπτεται τους πιστούς, μπαίνει μέσα τους και τους χαρίζει υπερφυσικές ιδιότητες: γλωσσολαλιές σε όλους και στους φωτισμένους, προφητείες.

Στην πορεία, έμαθα-περιγράφει δημοσιογράφος του vice.com- ότι όλη αυτή η ένταση, ο χαμός, το δάκρυ και η προσευχή, γίνεται σήμερα και αύριο και όλη την εβδομάδα για να διαφωτιστεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Πριν το τέλος της λειτουργίας, ο ποιμένας Αpostoli Josef K. Appiah, λέει στο ποίμνιό του: «Να έρθουμε όλοι αύριο, με όλο το πνεύμα και την καρδιά μας, να νηστέψουμε και να προσευχηθούμε για τον Σαμαρά και για την οικονομία που καταστράφηκε». Η αίθουσα αντηχεί αμήν και αλληλούια.

«Άκουσα καλά πάτερ;», τον ρωτώ λίγο αργότερα. «Ναι! Αυτή την εβδομάδα οι προσευχές μας είναι για τον Σαμαρά και το ελληνικό Κοινοβούλιο. Για να τον φωτίσει το Άγιο Πνεύμα να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Θα προσευχηθούμε για τον Σαμαρά και την Βουλή, γιατί αυτοί οδηγούν το έθνος».

Στην πορεία της συζήτησης μου εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του ως ποιμένας στην Ισπανία, όλο το ποίμνιο των Αφρικανών μεταναστών, βρήκε δουλειά. «Όταν πήγα ήταν όλοι άνεργοι. Φεύγοντας, δούλευαν όλοι. Το Άγιο Πνεύμα και οι προσευχές μας έπιασαν. Έτσι κι εδώ, θα μας ανταμείψει ο Θεός, προστατεύοντας την ελληνική οικονομία. Μέσα από αυτή θα σώσει κι εμάς. Γιατί κι εμείς ζούμε εδώ. Οι Γκάνιανς της Ελλάδας, είναι σε άσχημη κατάσταση»."