Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ένας ακόμη Έλληνας δολοφονημένος από αλλοδαπούς

Ακόμη ένας Έλληνας δολοφονημένος από αλλοδαπούς «οικονομικούς μετανάστες» αυτή τη φορά στον Πύργο της Ηλείας. Το έγκλημα που είχε συμβεί τον περασμένο Οκτώβριο εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ με τη σύλληψη τριών αλβανών ηλικίας 30, 21 και 36 ετών.

Ο 77χρονος είχε βρεθεί νεκρός από τον γιο του τον προηγούμενο Οκτώβριο μέσα στο στάβλο του. Ήταν δεμένος, φιμωμένος ενώ του είχε τοποθετηθεί βρόγχος από...
σπάγγο στο λαιμό. Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι οι τρεις αλβανοί, αφού τον ακινητοποίησαν, του πήραν το κλειδί του σπιτιού του, το οποίο είχε κρεμασμένο στη ζώνη του και αφού έψαξαν όλους τους χώρους, πήραν ένα μικρό χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και ληστεία από πρόθεση κατά συναυτουργία. Στα χέρια της αστυνομίας έχει ήδη πέσει ο 30χρονος και ο 21χρονος ενώ αναζητείται ο 36χρονος.

Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος έχει συλληφθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο για ληστείες σε Μεσσηνία και Αμαλιάδα αλλά προφανώς το δικαστικό σύστημα τον είχε αφήσει ελεύθερο στο πλαίσιο μέτρων αποσυμφόρησης των φυλακών.

Φυσικά δεν έγινε γνωστό ποιος από τους τρείς είχε τα υποτιθέμενα χαρτιά «νόμιμης» παρουσίας στη «χώρα», αλλά αυτό καμία σημασία δεν παίζει πια σε  ένα κράτος που έχει απολέσει κάθε έννοια κυριαρχίας σε οποιοδήποτε  επίπεδο.

Βέβαια εάν ο αλβανός είχε εκτίσει την αρχική ποινή και στη συνέχεια απελαθεί ίσως ο άτυχος 77χρονος ζούσε  σήμερα αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για ένα κράτος που δεν το απασχολούν τέτοια ήσσονος σημασίας θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι το 65% των κρατουμένων στις φυλακές είναι αλλοδαποί, (και όχι οικονομικά εγκλήματα όπως οι περισσότεροι Έλληνες) με το 50% αυτών να είναι αλβανοί. Φυσικά ουδείς από τους τρεις πρόκειται να απελαθεί είτε είναι «νόμιμα» στη «χώρα» είτε όχι.

Δυστυχώς και εξαιτίας της μάστιγας αυτής που ονομάζεται λαθρομετανάστευση εκατοντάδες Έλληνες έχουν βρει το θάνατο από αλλοδαπούς κάθε εθνικότητας χωρίς φυσικά το πρόβλημα αυτό να σταματήσει. Αντίθετα θα βαίνει συνεχώς επιδεινούμενο, με θύμα μια κοινωνία η οποία εντελώς παθητικά και μοιρολατρικά αναμένει το δήμιό της. Τον κάθε δήμιο.