Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Με ... πόλεμο απειλεί ο νέος "πρόεδρος" της Ουκρανίας την Ρωσία για την Κριμαία

Το δρόμο της ρήξης με τη Μόσχα φαίνεται πως επιλέγει  ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρχίνοφ ο οποίος σε δήλωσή του απείλησε με "τιμωρία" όσους αποπειραθούν να προβούν σε αποσχιστικές ενέργειες, λέγοντας ταυτόχρονα πως "Η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας απειλείται στην Κριμαία".

Ο Α.Τουρχίνοφ κάλεσε τις...
ένοπλες δυναμεις της Ουκρανίας σε "εκγρήγορση", αλλά ποιες ένοπλες δυνάμεις; Το 60% των αξιωματικών προέρχονται από τις ρωσόφωνες περιοχές και τα στελέχη του υπουργείου Άμυνας της Οκυρανίας πρόσκεινται όλα στον Β.Γιανουκόβιτς.

Μην ξεχνάμε την ανακοίνωση του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας που καλούσε τον Β.Γιανούκοβιτς να καταστείλει με ... πιο βίαιο τρόπο την εξέγερση.

Διοικητικά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χωρίζονται σε τρεις στρατιωτικές περιοχές από τις οποίες οι δύο ελέγχονται 100% από ρωσόφωνους: Η στρατιωτική περιοχή των Καρπαθίων, η Στρατιωτική Περιοχή του Κιέβου, και της Οδησσού. Αυτή του Κιέβου και της Οδησσού επανδρώνεται στην συντριπτική τους πλειοψηφία από ρωσόφωνους αξιωματικούς.

Το συνολικό προσωπικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανέρχεται στους 156.000 άνδρες από τους οποίους οι μισοί ανήκουν στον Στρατό.

Στην Κριμαία ρωσόφωνοι διαδηλωτές που πραγματοποιούν διαδηλώσεις αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση της νέας κυβέρνησης του Κιέβου, εξέλεξαν νέο δήμαρχο στην Σεβαστούπολης.

Πρόκειται για το Ρώσο επιχειρηματία Αλεξέι Χάλοφ. Η Σεβαστούπολη, το λιμάνι της οποίας αποτελεί την κύρια ναυτική βάση της Ρωσίας για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, είναι η μοναδική μεγάλη πόλη στην Ουκρανία της οποίας ο δήμαρχος δεν εκλέγεται απ' ευθείας από τους δημότες αλλά διορίζεται από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Aυτό πλέον δεν ισχύει. Η Κριμαία ξαναγίνεται ρωσική...