Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τους Καλάς (απόγονους Μ. Αλεξάνδρου)

Τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι οποίοι μένουν πιστοί στις παράδόσεις τους και στον πολυθεϊστικό χαρακτήρα της Θρησκείας τους εδώ και αιώνες απειλούν οι φανατικοί ισλαμιστές στο Πακιστάν.

Μέσω βίντεο διάρκειας ούτε λίγο ούτε πολύ 50 ολόκληρων λεπτών μια ισλαμο-φασιστική οργάνωση τους απειλεί με ....
εξαφάνιση και θάνατο εάν δεν σπαστούν το Ισλάμ.  «Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στη φυλή Καλάς ότι θα εξαλειφθεί αν δεν αγκαλιάσει το ισλάμ», αναφέρει στο βίντεο ένας άγνωστος διοικητής των Ταλιμπάν.

Αποτέλεσμα των απειλών είναι η πακιστανική κυβέρνηση  να αναπτύξει στρατιωτικές  δυνάμεις  και επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας στην απομακρυσμένη περιφέρεια Τσιτράλ του Πακιστάν όπου ζουν.

Όπως ήταν λογικό, η απειλή προκάλεσε φόβο στην κοινότητα αυτή που ζει στις κοιλάδες του Τσιτράλ περικυκλωμένη από βάσεις ισλαμιστών ανταρτών  από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Οι Αφγανοί Ταλιμπάν έχουν επιτεθεί κατά το παρελθόν στην περιοχή και πριν από περίπου τρία χρόνια ενώ είχαν απαγάγει έναν Έλληνα καθηγητή ο οποίος ζούσε μαζί με τους Καλάς.

Οι Καλάς έχουν υποστεί παρόμοιες απειλές αλλά και επιθέσεις και κατά το παρελθόν αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν αλλαξοπιστήσει μένοντας πιστοί στις παραδόσεις τους.

Όπως αναφέρει το http://abnet.agrino.org/htmls/D/D012.html οι 3.000 Καλάς ζουν σε 30 περίπου οικισμούς, πάνω στις απόκρημνες πλαγιές του Ινδικού Καυκάσου (Hindukush), σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Η παράδοση τους θέλει απογόνους των στρατιωτών του Μ.Αλεξάνδρου που παρέμειναν στις περιοχές αυτές, όταν ο στρατός του μεγάλου στρατηλάτη διέσχιζε τον ινδικό Καύκασο οδεύοντας προς Νότο.

Η θρησκεία τους είναι πολυθεϊστική. Πατέρας των θεών και των ανθρώπων είναι ο DI ZAU (Δίας-Ζευς). Το όνομά του σημαίνει «αυτός που δίνει ζωή» μιας και οι λέξεις «DI» και «ZAU» σημαίνουν «Δίδω» και «Ζωή» αντίστοιχα. Τον πατέρα των θεών τον αποκαλούν και "Raintagarau" (Παντοκράτωρ) που σημαίνει αυτόν που «τα πάντα ελέγχει και κυβερνά». Η θεότητα του σπιτιού, της οικογένειας και της κοινότητας είναι η «Tsestak» (Εστία).