Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Χιλιάδες στα διόδια Αφιδνών φώναξαν «Δεν πληρώνω!»

Χιλιάδες κάτοικοι και αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω διαδήλωσαν εχθες στα διόδια Αφιδνών.

Η συγκέντρωση ήταν πραγματικά μεγαλειώδης.
Παρά τα εκατοντάδες ΜΑΤ και τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, η δυναμική και μαζικότατη παρουσία των πολιτών εξασφάλισε την νικηφόρα...
έκβαση και αυτής της πολύ κρίσιμης μάχης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά προσπάθησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό για να καταστείλουν τους αγωνιζόμενους αλλά η προσπάθειά τους αυτή απέβη άκαρπη εξαιτίας της μαζικότατης αντίστασης των χιλιάδων συγκεντρωμένων κατοίκων.
Τελικά η αστυνομία απέκλεισε την εθνική οδό στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο. Μετά από λίγα λεπτά όμως και λόγω της δυναμικής στάσης των διαδηλωτών η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και τα οχήματα διέρχονταν και πάλι ελεύθερα από τα διόδια Αφιδνών.
Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» σημειώνει στην ιστοσελίδα του για τη σημερινή κινητοποίηση:
«Το κύριο αγωνιστικό και πολιτικό πρόταγμα του Κινήματος Δεν Πληρώνω είναι η κατάργηση των διοδίων της ντροπής και των σκανδαλωδών και αντισυνταγματικών συμβάσεων παραχώρησης με τις οποίες παραδίδονται άνευ όρων οι δρόμοι μας στους ιδιώτες και αρπάζονται δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού και πηγαίνουν στις τσέπες των κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων και των διαπλεκομένων συμφερόντων.
Μπροστά στην εντεινόμενη αστυνομοκρατία του κράτους των μεγαλοεργολάβων θα απαντάμε ακόμη πιο δυναμικά και μαζικά. Δε θα σταματήσουμε μέχρι την τελική νίκη. Απελευθέρωση των εθνικών μας δρόμων τώρα!».
tribune.gr