Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ! Απίστευτη ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Λύπη για την ... Ελβετία!

Απίστευτη ανακοίνωση εκδόθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών του "αναπληρωτή πρωθυπουργού" και υπουργού Εξωτερικών Ε.Βενιζέλου εκδόθηκε πριν λίγο επειδή οι Ελβετοί αποφάσισαν να μην δουν την χώρα τους να μετατρέπεται σε "ρημαδιό" και ψήφισαν κατά της αθρόας υποδοχής ξένων στη χώρα τους!

Ετσι το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία «εκφράζει τη λύπη του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (για το μεταναστευτικό) στην Ελβετία» και τονίζει ότι θα εργαστεί στην ...
κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που εγείρονται, από κοινού με την Ελβετική Ομοσπονδία!

Προφανώς κάπως έτσι αντομετωπίζουν και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην χώρα. Ας έρθουν και άλλοι "όλοι οι καλοί χωράνε"

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

"Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. εκφράζει τη λύπη της, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία «ενάντια στη μαζική μετανάστευση».

Η εισαγωγή ποσοστώσεων στη μετανάστευση των πολιτών της Ε.Ε. αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται, στη σχετική διμερή συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα, για την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεών μας.

Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, συνιστά ουσιώδη Αρχή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου και θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών της, Ελβετών και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί και να προωθηθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τις συνέπειες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και είναι έτοιμη να εργαστεί από κοινού με την κυβέρνηση της Ελβετικής Ομοσπονδίας, με σκοπό να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των ζητημάτων που εγείρονται, από εδώ και στο εξής.

Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία αυτή, σε συνεργασία με τους θεσμούς και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης".