Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Έκθεση State Department κατά Εκκλησίας και Ορθοδοξίας

Εκτενή αναφορά σε παραβιάσεις των "θρησκευτικών δικαιωμάτων" στην Ελλάδα από εκπροσώπους της Ελληνικής Εκκλησίας κάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ταυτόχρονα στην έκθεση ομολογούνται πιέσεις της αμερικανικής πρεσβείας (του ίδιου του πρεσβευτή) προς...
την ελληνική κυβέρνηση για να τεθεί εκτός νόμου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.

Οι συγγραφείς της έκθεσης επίσης, αναφερόμενοι στη Χρυσή Αυγή τη χαρακτηρίζουν «ανοικτά αντισημιτική και ξενοφοβική πολιτική παράταξη», που με τη στάση της δίνει ευκαιρία για κατασυκοφάντηση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

-Γίνεται λόγος για επιθέσεις που έχουν στόχο μετανάστες και ιδιαίτερα όσους προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες. Καταγράφει τους βανδαλισμούς σε εβραϊκά νεκροταφεία των Ιωαννίνων και της Δράμας και επισημαίνει ότι η Αστυνομία ερεύνησε όλα τα περιστατικά, αλλά δεν μπόρεσε να ανακαλύψει τους δράστες.

-Για την ιδεολογία και τις πράξεις της Χρυσής Αυγής γίνεται αναφορά και στην περίπτωση που μέλος του κόμματος διάβασε εντός της Βουλής αποσπάσματα από «Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».

-Στην έκθεση αναφέρεται ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως για παράδειγμα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικρίνουν την Ελληνική Αστυνομία ότι έχει καταβάλει «πολύ μικρή προσπάθεια» για τον περιορισμό των βίαιων ενεργειών της Χρυσής Αυγής.

-Καταγράφεται, επίσης, και η θέση ότι δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την οικοδόμηση τεμένους στην Αθήνα. Δηλαδή βιάζονται να μας ισλαμοποιήσουν!

Οι συντάκτες της έκθεσης κάνουν λόγο και για το γεγονός ότι το 2012 εφαρμόστηκε σε δύο περιπτώσεις η νομοθεσία περί βλασφημίας.

Η πρώτη αφορούσε την υπόθεση σύλληψης 27χρονου νεαρού που έφτιαξε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με σατυρική μορφή, χρησιμοποιώντας το όνομα « Γέροντας Παστίτσιος » και η δεύτερη υπόθεση αφορούσε την αγωγή για βλασφημία που κατέθεσε η Μητρόπολη Πειραιά κατά του σκηνοθέτη και των ηθοποιών του θεατρικού έργου «Corpus Christi». Και γι' αυτό το θέμα, σημειώνονται τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής για να σταματήσουν τις παραστάσεις και μάλιστα, όπως τονίζεται, μερικοί απ' αυτούς, που ενεπλάκησαν σε συμπλοκές με την αστυνομία, είναι βουλευτές.

Απαγορεύουν δηλαδή να υπερασπίζεται η Εκκλησία και οι Έλληνες πολίτες τα ιερά και τα όσια της Φυλής! Ευθέως ενοχλούνται και από τον Σεβασμιώτατο Σεραφείμ, γιατί αντιδρά δυναμικά. Όσο για τον "Παστίτσιο" δεν είναι θρησκευτικό το ζήτημα, πρόκειται περί προσβολης νεκρού, που όταν ζούσε δεν πείραξε ποτέ ούτε... μύγα. Για πολλούς δε, επρόκειτο για έναν μελλοντικό Άγιο, και σίγουρα από τους μεγαλύτερους Γέροντες της ορθοδοξίας.

Στην έκθεση την οποία παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αναφέρεται ότι η ηγεσία της ελληνικής κυβέρνησης έχει καταδικάσει τις αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις, ωστόσο οι διεθνείς παρατηρητές έχουν ζητήσει περισσότερη δράση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα περιστατικά.

Aναφέρεται ότι ο αμερικανός πρέσβης και άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με έλληνες ομολόγους τους και ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να μιλήσει με ισχυρό τρόπο εναντίον της Χρυσής Αυγής και των αντισημιτικών πράξεών της.

Όπότε καταλαβαίνετε από που προήλθε η πίεση για την λαίλαπα των πολιτικών διώξεων εναντίον του κόμματος.