Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΕΛ: Νέα εξέγερση κατά του Π.Καμμένου θέτει ζήτημα επιβίωσης του κόμματος

Anti-ntp: Διώξε τους καρεκλάκιδες σπιτι τους Καμμένε! 
Ανταρσία και μείζονα εσωκομματική αναταραχή σήμερα μετά από εξέγερση της ... μισής Κοινοβουευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δημιουργεί προβληματισμό για την επιβιωσιμότητα του κόμματος, αφού η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μία στιγμή που κανονικά το κόμμα θα έπρεπε να ..."πετάει".

Η δίκαίωση του Πάνου Καμμένου για το θέμα των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γενικότερα το κλίμα σκανδάλων θα έπρεπε να απογειώσει το κόμμα, το....
οποίο όμως, όπως είχε σημειώσει εγκαίρως προ τη κρίσης του Δεκεμβρίου του 2012 το defencenet.gr, πάσχει από "ομοιογένεια χαρακτήρων" και έλλειψη σαφούς πολιτικής πλατφόρμας.

Κάτι για το οποίο την σαφή ευθύνη έχει ο Π.Καμμένος, ο οποίος αυτοτοποθέτησε το κόμμα στο .. κέντρο, όταν το 80% των ψηφοφόρων του ήταν "καθαροί" δεξιοί. Και πολλά άλλα.

Εν πάση περιπτώσει σήμερα 7 βουλευτές "δι'ασήμαντον αφορμή" δημιούργησαν μείζον πολιτικό θέμα που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Πρόκειται συγκεκριμένα, για έξι βουλευτές (τους κ.κ. Κώστα Γιοβανόπουλο, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Βασίλη Καπερνάρο και Μαρίνα Χρυσοβελώνη), οι οποίοι, μαζί με τον Παύλο Χαϊκάλη -ο οποίος πάντως παρέστη στο Εθνικό Συμβούλιο-, απέστειλαν επιστολή στον κ. Καμμένο, στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στην οποία εξηγούν τους λόγους μη συμμετοχής τους στο Εθνικό Συμβούλιο που είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος του κόμματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Καμμένο να συγκληθεί πρώτα η Κοινοβουλευτική Ομάδα, πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ΚΟ και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Εθνικό Συμβούλιο δεν έχει νόημα.

Ο πρόεδρος του κόμματος-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αρνήθηκε, απαντώντας ότι "η συμμετοχή των βουλευτών στο Εθνικό Συμβούλιο είναι υποχρεωτική" και οι βουλευτές των "έγραψαν" κανονικά, πλην του Χαϊκάλη...

Επίθεση κατά αυτών που αμφισβητούν τον κ. Καμμένο εξαπέλυσε και ο Τέρενς Κουίκ (πάντως ο Τ.Κουίκ τύποιας παραμένει στους Ανεξάρτητους ακόμα, αφού στις επόμενες εκλογές είναι κάτι περισσότερο από πιθανό ότι θα είναι υποψήφιος στη ΝΔ) ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι "φράξιες δεν δεχόμαστε μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες", ενώ τους κάλεσε "να σταματήσουν την υπονόμευση του Πάνου Καμμένου".

"Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία, πως όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους Έλληνες" είπε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος σε όσους επιχειρούν να τον αμφισβητήσουν.

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι "δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά", απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα.

Ο κ. Καμμένος είπε επίσης πως, αν χρειαστεί, θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου, ενώ είπε με νόημα πως "στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά" και αναφερόταν στον Κ.Μαρκόπουλο, κυρίως.

Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ο κ. Καμμένος είπε ότι όπου επιτρέπουν οι συνθήκες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ "όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας, κυρίως στα εθνικά θέματα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο. Μην το φοβάστε" είπε.

Εξήγησε πως "εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει, είναι καλοδεχούμενος", ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των ΑΝΕΛ, τότε θα υπάρξει συνεργασία.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

Είπε επίσης τι θα υπάρξουν συνεργασίες στις περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις.