Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: Οι Τ/κ θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές

Μόνο ένας προδότης θα το ενέκρινε αυτο...
Ανοίγει ο δρόμος για την συμμετοχή των Τουρκοκύπριων στις εκλογές του Μαΐου, με βάση σημερινή απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μια τροποποίηση του νόμου για την εκλογής των μελών του ...
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να γίνεται αυτόματα εγγραφή στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για εκλογείς όλων των πολιτών της Δημοκρατίας.

Η νέα αυτή διάταξη ισχύει και για εκείνους τους πολίτες που διαμένουν στις περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις οποίες η κυβέρνηση δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο. Αυτοί έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν δυνάμει του άρθρου 4 του Νόμου εφόσον κατέχουν δελτίο ταυτότητας της Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι «αυτή η απόφαση αφορά και τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων στις επόμενες Ευρωεκλογές. Είναι μια ισότιμη συμμετοχή για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και αυτό το νομοσχέδιο οδεύει προς την κατάθεσή του στη Βουλή για έγκριση».

Το υπουργικό συμβούλιο εξάλλου ενόψει Ευρωεκλογών ενέκρινε την τροποποίηση του βασικού νόμου για να καταστεί δυνατή η αυτεπάγγελτη εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο όσων αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Όσο για την εισβολή του 1974... Ποια εισβολή;