Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ιδιώτες αναλαμβάνουν την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς – Με έξοδο απειλούνται 1.500 άτομα

Την ανάθεση σε ιδιώτες του ελέγχου κομίστρων των αστικών συγκοινωνιών σχεδιάζει το υπουργείο Υποδομών και σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στις 31 Δεκεμβρίου στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων. Η ...
τροπολογία αποσύρθηκε ωστόσο ως εκπρόθεσμη και αναμένεται να κατατεθεί άμεσα σε νέο νομοσχέδιο μετά από αίτημα της βουλής.

Το περιεχόμενο της τροπολογίας έχει ήδη προκαλέσει αναστάτωση και αντιδράσεις στους εργαζόμενους Το περιεχόμενο της τροπολογίας ανάβει το “πράσινο φως” για την ανάθεση σε τρίτους των ελέγχων κομίστρου κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε κινητικότητα τουλάχιστον 250 εργαζόμενους που μετακινήθηκαν πρόσφατα από τα γραφεία των συγκοινωνιακών εταιριών στις υπηρεσίες ελέγχων.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, προβλέπεται και η δυνατότητα έκδοσης κομίστρου από τρίτους. Αυτό, αν υλοποιηθεί θα οδηγήσει στην κινητικότητα πάνω από 1.500 άτομα που σήμερα εργάζονται στον κάδο της έκδοσης και των ελέγχων των εισιτηρίων.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=262759&catid=3