Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ SUCCESS STORY ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η Αlumil φεύγει για...Τουρκία

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλουμύλ, Γιώργος Μυλωνάς, μετά το λουκέτο στην οικογενειακή μονάδα της ΒΑΛΒΕ στην Ξάνθη, μετέφερε τις δραστηριότητές του στη θυγατρική του εταιρία στη Τουρκία, την Alumil Turkey.

Λίγες ημέρες μετά το λουκέτο στην πατρογονική εταιρία ΒΑΛΒΕ (η εταιρία του πατέρα του...
κ. Μυλωνά που μετέπειτα εξελίχθηκε σε εταιρία βαφών αλουμινίων της Αλουμύλ) στην πόλη της Ξάνθης, οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν όλες στη θυγατρική εταιρία της Τουρκίας.

Πρόκειται για μια εταιρία στην οποία ο κ. Μυλωνάς δεν κατέχει το σύνολο των μετοχών, αλλά το πλειοψηφικό ποσοστό 51%. Η μονάδα που δημιουργείται εκεί θα αναλάβει πλέον τις εργασίες βαφής αλουμινίων.Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επιχειρηματίας τόνιζε πως η Τουρκία είναι μια εξόχως ανοδική αγορά, όπου η αύξηση πωλήσεων ξεπερνά πολλές φορές και το 20%. Υπενθυμίζεται πως με το κλείσιμο του εργοστασίου στην Ξάνθη 132 εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο, ενώ τους προτάθηκε να απασχοληθούν στο Κιλκίς.

Η εταιρία ΒΑΛΒΕ ήταν οικογενειακή επιχείρηση και απασχολούσε 130 εργαζόμενους. Ο κ. Μυλωνάς δεν θέλησε να τη συνεχίσει και έτσι το 1988 δημιούργησε τον δικό του όμιλο στο αλουμίνιο. Από τη δεκαετία του 1990 η εταιρία ακολουθούσε φθίνουσα πορεία, ενώ ποτέ δεν υπήρξε βασική ως προς τις συνολικές δραστηριότητες του γκρουπ Αλουμύλ - είχε απλώς συμπληρωματικό ρόλο. Ο κ. Μυλωνάς πολλές φορές βρέθηκε στα όρια του να την πουλήσει, όμως οικογενειακοί λόγοι δεν τον άφησαν.