Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μήνυση στον Σαμαρά καταθέτει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία


Ο Αλέκος Μάρκελλος, ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, γνωστοποίησε μέσω Facebook ότι καταθέτει μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο Μάρκελλος αιτιολογεί την απόφαση του γράφοντας ότι:

«Η κίνηση Σαμαρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτέλεσε βαρύτατη προσβολή προς ...
την Ομογένεια και προκάλεσε μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για το Ελληνικό κράτος».

Διαβάστε όλο το κείμενο του Έλληνα ανταποκριτή, όπως δημοσιεύτηκε στην προσωπική του σελίδα στο FB

Καταθέτω μήνυση σε βάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εργάστηκα στην ΕΡΤ ως δημοσιογράφος από το 2001. Κάνοντας ισοζύγιο (όχι φαντασιακό αλλά πραγματικό) γνωρίζω πως στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είμαι στο συν: Η εργασία που προσέφερα ως επαγγελματίας ποιοτικά και ποσοτικά ξεπερνά αναλογικά τα ωφέλη που είχα. Σε απλή μετάφραση προσέφερα σε έναν δημόσιο οργανισμό, άρα στο "εθνικό καλό", περισσότερο από όσο με πλήρωσε. Αυτό έγινε συνειδητά, συνέπεια της προσωπικής μου φιλοσοφίας για τη ζωή, ως εφαρμογή αρχών και αξιών με τις οποίες μεγάλωσα και προσπαθώ να εφαρμόζω χωρίς εκπτώσεις σε αυτό το επίπεδο.

Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν έχω καμμία πολιτική ή οικονομική εξάρτηση.

Ήρθα στην Αυστραλία ως ανταποκριτής της ΕΡΤ μετά από αιτιολογημένη και κοστολογημένη πρόταση για τοποθέτηση ανταποκριτή και μαζί με την σύζυγο μου, επίσης δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια, Εμμα Παπαεμμανουήλ στοιχίζαμε στην ΕΡΤ λιγότερο από έναν ανταποκριτή. Αν έκανε καλό στην Ελλάδα και την Ομογένεια η παρουσία ανταποκριτών εδώ, αρμοδίως έχουν τοποθετηθεί με επιστολές τους οι επίσημοι εκπρόσωποι των Ελληνικών Κοινοτήτων.

Παράδειγμα απλό, από πολλά: Το Αυστραλιανό Δίκτυο SBS μετέδιδε με συμβόλαιο το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Αντικαταστάθηκε δια παντός από τον ΑΝΤ1. Ομογενείς ακυρώνουν τις δορυφορικές συνδέσεις και πάνε σε άλλα "πακέτα" χωρίς ΕΡΤ. Κι άλλες απώλειες για το Ελληνικό κράτος. Τα ΜΜΕ στη χώρα που βρίσκομαι έχουν κατακλυστεί ξανά από ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, εξαιτίας του "μαύρου". Αυτά πάνω κάτω από εδώ. Εκεί, στην Ελλάδα είδα τον Σαμαρά να βγαίνει στην τηλεόραση και ούτε λίγο ούτε πολύ να λέει πως κι εγώ και η Έμμα, σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλόμισθοι, είμαστε απατεώνες, σκάνδαλο και ντροπή για την χώρα συνυπεύθυνοι για την κατάντια της.

Μπορώ να αποδείξω πως δεν είμαι, πως με την εργασία και την προσφορά μου ως πολίτης τον καιρό που ήμουν στην ΕΡΤ έκανα περισσότερο καλό στην Ελλάδα παρά κακό. Γνωρίζω πολλούς στην ΕΡΤ που τους αξίζει όχι απόλυση αλλά φυλακή. Σας βεβαιώνω πως είναι λιγότεροι από τους πραγματικούς εργαζόμενους. Η ΕΡΤ ήταν σε φάση εξυγνίασης από την λαίλαπα Παναγόπουλου, μέσα σε 3 χρόνια με χρηστή διαχείριση έγινε κερδοφόρα και το κράτος της έπαιρνε τα χρήματα. Από 5000 εργαζόμενους είχε κατέβει στις 2500 αποτελώντας (για την τροϊκα!!!) παράδειγμα εξυγίανσης ΔΕΚΟ!

Επί Σαμαρά ξανάρχισαν οι μαζικές προσλήψεις από το παραθυρο και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Το κλείσιμο μιας δημόσιας, κερδοφόρας και εθνικά κρίσιμης υπηρεσίας του κράτους της οποίας προβλέπεται συνταγματικά η αδειάληπτη παροχή στους πολίτες, χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα και με επιπρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού, με ανεπανόρθωτες συνέπειες στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας αλλά και βαρύτατες εως αξεπέραστες οικογενειακές συνέπειες σε χιλιάδες αθώους ανθρώπους είναι μια πράξη πολιτικού κρετινισμού, εθνικά απαράδεκτη.

Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους ξεκινώντας από το Α (ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ) είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω μήνυση στα αρμόδια Δικαστήρια κατά του Αντώνη Σαμαρά για το αδικαιολόγητο κακό που έκανε με αυτή του την απόφαση στην χώρα και την οικογένεια μου. Η συνέχεια στα δικαστήρια, ευελπιστώ στη στήριξη όσων νοιώθουν το ίδιο καθαροί και προσβεβλημένοι.

http://www.spirospero.gr/index.php/media-spirospero/64268-minysi-ston-samara-katathetei-o-antapokritis-tis-ert-stin-afstralia