Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ > ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ OI ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΑΝΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ...


Εφόδους  πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία σε σπίτια,  στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στις νότιες επαρχίες  της Μερσίνας, των Αδάνων και του Χατάι, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης  των Αδάνων, Huseyin Avni Cos.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 12 άτομα με την υποψία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που ...
δρα σε όλη τη χώρα, είπε ο επαρχιακός κυβερνήτης την Πέμπτη.

Ο Cos είπε ότι οι άγνωστες χημικές ύλες που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των επιδρομών εστάλησαν για έρευνα. Αρνήθηκε, ωστόσο, ότι βρέθηκε μια μικρή ποσότητα Σαρίν που παραλύει τα νεύρα και χρησιμοποιείται σε βιολογικό πόλεμο.
Έξι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι έξι κρατούνται για περαιτέρω ανάκριση. Δεν ανέφερε πια οργάνωση είχε γίνει στόχος των αστυνομικών επιδρομών.
Νωρίτερα, αρκετές τουρκικές εφημερίδες είχαν αναφέρει ότι 12 άνθρωποι από την οργάνωση «Jabhat al-Nusra» φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση στο εσωτερικό της Τουρκίας και είχαν στην κατοχή τους 2 κιλά (4,5 λίβρες) Σαρίν και είχαν τεθεί υπό κράτηση στα Άδανα.
Οι αστυνομικές επιδρομές, σαφώς, τονίζουν ότι υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μπορεί να μετακινηθεί σε γειτονικά κράτη, γράφει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος