Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ;ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ECO RACER ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ...ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!


Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!
Το αυτοκίνητο είναι 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής και «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα...
προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.
Κινείται με υδρογόνο και με εξωπραγματικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα !
Το Eco Racer θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται, αλλά οι αγκυλώσεις της ελληνικής νομοθεσίας, αποτελούν τροχοπέδη στην εμπορική του εξέλιξη, ακόμα κι αν εμφανιστεί επενδυτής για να χρηματοδοτήσει το project...
Το αμάξωμα του Eco Racer είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.
Το όχημα έχει διαπρέψει σε δοκιμασίες ασφάλειας και οικονομίας και έχει πάρει παγκόσμια την δεύτερη θέση.


Τον περασμένο Μάιο, το πρωτότυπο μονοθέσιο ECO RACER 11 της ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης αναδείχθηκε ασφαλέστερο όχημα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οικονομίας Καυσίμου Eco Marathon 2011, ανάμεσα σε 212 συνολικά συμμετοχές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από όλο τον κόσμο και 64 στην κατηγορία του.
Το ER11 είναι ένα πρωτότυπο μονοθέσιο που διαθέτει κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και κινείται με ηλεκτρικό κινητήρα, παρέχοντας αθόρυβη μετακίνηση κι εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα, με κατανάλωση μόλις 430km/l.
Στο όχημα που παρουσίασε η ελληνική ομάδα κατά την 4η συμμετοχή της στη διοργάνωση η οποία της χάρισε την πολυπόθητη διάκριση (ADAC Safety Award), προστέθηκαν νέα συστήματα ασφαλείας, αισθητήρες, οθόνη αφής, καθώς και η εξέλιξη ενός καινοτόμου ηχητικού συστήματος προειδοποίησης πεζών, δικυκλιστών και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ
Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς!!!
Ω Ελλάς, ηρώων χώρα τι Γαϊδάρους βγάζεις τώρα!!!
(Γ.Σουρής).
http://1.bp.blogspot.com