Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο θρυλικός "Σαμψών" ζει με αξιοπρέπεια.


Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο θέμα ότι ο θρυλικός παλαιστής και "σόουμαν" Σαμψών, κατά κόσμος Γιάννης Κεσκιλίδης, ο σούπερμαν που έσπαγε πέτρες με το κεφάλι, τραβούσε φορτηγά με τα δόντια και λύγιζε σίδερα, ζει ξεχασμένος και πολύ δύσκολα, τώρα στα 85 του.
Ανηψιός του μας ενημερώνει:
Τυγχάνει να είμαι ανιψιός του Σαμψών και θα ήθελα να ενημερώσω πως ο Σαμψών ζει με αξιοπρέπεια γιατί έχει άξια γυναίκα που στάθηκε πάντα πιστή και...
αφοσιωμένη σύζυγος αλλά και άξια παιδιά που βοηθούν οικονομικά.
Τολμώ να πω μάλιστα ότι έχοντας εθιστεί στις στερήσεις από την εποχή που έσπαγε πέτρες στο κεφάλι του και έδιωχνε ξίφη με την κοιλιά του, ίσως βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από δεκάδες μπούληδες που αφού έφαγαν τις επιδοτήσεις, τις παράνομες συντάξεις-επιδόματα και το φόρο που έκρυβαν σε χρηματιστήρια, πόρσε και σκυλάδικα, τώρα σκούζουν για το ανάλγητο κράτος και τη σατανική τρόικα.
Το βέβαιο είναι πως αν ο Σαμψών περίμενε βοήθεια από το κράτος θα είχε πεθάνει προ πολλού.
Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους οικείους του αλλά και φίλους που ευαισθητοποιήθηκαν, για να λάβει μια τιμητική σύνταξη που θα ήταν πολυτιμότατη, ειδικά στις δύσκολες σημερινές εποχές, οι τιμητικές συντάξεις δίδονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις από το κράτος, σε ανθρώπους που ναι μεν έχουν προσφέρει, αλλά "πεθαίνουν της πείνας".
Ο Σαμψών δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Βέβαια, θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσε το κράτος να τον τιμήσει, έστω και ηθικά, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε άλλες χώρες κι όχι στην Ελλάδα.
http://taxalia.blogspot.com