Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Mια ''χράπα-χρούπα'' για το λαό ...για καλό και για κακό ,που εφοδιάζονται οι Ειδικές δυνάμεις !Μια ''Χράπα-χρούπα'' για  καλό και για κακό  ...Κυκλοφορεί και σε απλές εκδόσεις που είναι ποιο φθηνές όπως αυτή της φωτογραφίας με 8 φυσίγγια ελαφρύ και ευκολομεταχείριστο όπλο χωρίς ποτέ να παθαίνει εμπλοκή με μήκος κάννης μόλις 60,5 εκ. ιδανική για μάχες σε κατοικημένες περιοχές !
H M3 Super 90 δεξιά φώτο κάτω είναι μία διπλής χρήσης (επαναληπτική – ημιαυτόματη) καραμπίνα, σχεδιασμένη ...
από την Ιταλική εταιρία Benelli.

Η χωρητικότητα της σε φυσίγγια είναι 7-8 ανάλογα με την έκδοση.

Το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα μέσω ενός επιλογέα στο εμπρόσθιο μέρος , της επιλογής επαναληπτικής (χράπα χρούπα) ή ημιαυτόματης λειτουργίας. Η επαναληπτική λειτουργία προτιμάτε κυρίως στις περιπτώσεις χειροκίνητης επιλογής φυσιγγίων ή στην χρήση φυσιγγίων χαμηλής ενέργειας μη κατάλληλων για επανόπληση του κλείστρου.
 Το χαρακτηριστικό αυτό την έκανε αρκετά δημοφιλή στον στρατό και στην αστυνομία διαφόρων χωρών αλλά και στους απλούς σκοπευτές και κυνηγούς.

Το κοντάκι της είναι αποσπώμενο έτσι ώστε ο κάτοχος της να μπορεί να επιλέξει μεταξύ πλήρους, πλήρους με πιστολοειδή λαβή, αναδιπλούμενου ή μόνο πιστολοειδή λαβή.

Η Airsoft έκδοση της Μ3 Super 90 από την Double Eagle έχει μόνο την δυνατότητα επαναληπτικής λειτουργίας η οποία με κάθε πάτημα της σκανδάλης ρίχνει 3bbs τα οποία βρίσκονται αποθηκευμένα εντός ενός πλαστικού φυσιγγίου συνολικής χωρητικότητας 30bbs.
Όταν το φυσίγγιο αδειάσει τότε ο παίκτης το αφαιρεί χειροκίνητα και εισάγει ένα νέο.

Στην Αμερική μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ τα λιόκανα μπήκαν στην υπηρεσία των Πεζοναυτών και των ειδικών δυνάμεων ...
Για καλό και για κακό πάντως καθαρίστε την και ελέγξτε και τα φυσίγγια από μονόβολα έως ...

veteranos.gr