Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ Συρία: “Είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ” - Ετοιμάζουν αντίποινα


'Oπως είχε προβλέψει το site το καθεστώς Άσαντ θα άδραζε την ευκαιρία μετά την διπλή επιδρομή των Ισραηλινών, να προκαλέσει μια γενική ανάφλεξη στην περιοχή, η οποία θα έχει μεγάλα κέρδη για το ίδιο και έτσι ανακοίνωσε προ ολίγου ότι από τουδε και στο εξής Συρία-Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, και συνεπώς οι...
Ισραηλινοί βρίσκονται πλέον σε αναμονή αντιποίνων!

Καθώς παραμένουν οι ανοιχτοί λογαρισμοί του Ισαραήλ, τόσο με τους Σιίτες της Χεζμπολάχ και του Ιράν, όσο και με τους σουνίτες ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, το καθεστώς Άσαντ μπορεί να βγει κερδισμένο από το ανακάτεμα αυτό της "τράπουλας" και να επιτύχει, μια λύση ευνοική για αυτό, αφού η Δύση βλέπει η κρίση την οποία η ίδια δημιούργησε, να απειλεί συμμαχικο της κράτος, και να εκτίθεται ακόμα περισσότερο.

Βέβαια το καθεστώς γνωρίζει ότι θα έχει την υποστήριξη μέχρι θανατου της Χεζμπολάχ, και έτοιμες "φρέσκιες" εφεδρείες που θα σταλθούν άμεσα από το Ιράν, οι οποίες με πολλή χαρά θα εμπλακούν σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό στρατό. Γνωρίζοντας ο Άσαντ την υποστήριξη των ισχυρών συμμάχων του ότι θα είναι δεδομένη, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση μέσω του σύρου υφυπουργού εξωτερικών Φάισαλ αλ Μέκνταντ.Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση "σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, φυσικά στη Συρία γνωρίζουν ότι στην Αλ Νούσρα δεν θέλουν να ξέρουν ούτε το όνομα Ισραήλ, αλλά η κλιμάκωση και σύνδεση των δύο εχθρών τους, βολεύουν αυτή τη στιγμή.

Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ. Οι πύραυλοι αυτοί Fatah-110 έχουν βεληνεκές 300 χιλιομέτρων.

Ο Ραδιοσταθμός πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα όπλα αυτά επειδή θα έθεταν σε κίνδυνο το Ισραήλ, δίνοντας στην Χεζμπολάχ ένα πλεονέκτημα στην περίπτωση άλλης μιας σύγκρουσης με το εβραϊκό κράτος.

Αυτή ήταν η δεύτερη επιδρομή που πραγματοποιεί το Ισραήλ σε διάστημα τριών ημερών εναντίον όπλων που προορίζονταν για την Χεζμπολάχ στην Συρία.

Την ίδια ώρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί, σύμφωνα με τον οποίο η ισραηλινή επίθεση "έγινε με το πράσινο φως των ΗΠΑ" .

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει αυτήν την ώρα έκτακτη συνεδρίαση με το υπουργικό του συμβούλιο για να συζητήσουν για την Συρία, καθυστερώντας κατά δύο ώρες την αναχώρησή του για την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ ανέπτυξε δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στο βόρειο τμήμα της χώρας για προληπτικούς λόγους.

"Δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος αναπτύχθηκαν στο βόρειο Ισραήλ στο πλαίσιο του τακτικού επιχειρησιακού προγράμματος ανάπτυξης και σε συνάρτηση με επιχειρησιακές αποτιμήσεις", σημείωσε η εκπρόσωπος του στρατού.

Ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι οι συστοιχίες αυτές αναπτύχθηκαν έξω από τις βόρειες πόλεις Χάιφα και Σάφεντ.

Φυσικά η αντιπυραυλική ομπρέλα αναπτύχθηκε γιατί περιμένουν μπαράζ επιθέσεων από ρουκέτες της Χεζμπολάχ. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτή τη συνήθεια την έχει και η Χαμάς, όπου πολλοί από τους μαχητές της θα νιώσουν "φαγούρα" στα χέρια να ρίξουν και αυτοί πολλά από τα "πυροτεχνήματά" τους.  Μην ξεχνάμε ότι παρά το μίσος που έχουν μεταξύ τους Σιιτες και Σουνίτες όλα ξεχνιούνται όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Και αυτό στη Συρία το καθεστώς το γνωρίζει πολύ καλά, και περίμενε την ευκαιρία για να το εκμεταλευθεί.