Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΠΟΤΕ Άσαντ: ''Δεν αποκλείω πόλεμο της Δύσης εναντίον μας''


Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δύο μέσα ενημέρωσης από την Αργεντινή ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί της Δύσης ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον του λαού της χώρας είναι μια πρόφαση για να....
προχωρήσει σε πόλεμο εναντίον της Συρίας.

«Οι κατηγορίες ότι η Συρία χρησιμοποίησε χημικά όπλα και οι συζητήσεις για την παραίτησή μου αλλάζουν καθημερινά», είπε ο Σύρος πρόεδρος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Telam και την εφημερίδα Clarin. «Πιθανότατα τις χρησιμοποιούν (σ.σ. τις κατηγορίες) ως πρελούδιο για τον πόλεμο εναντίον της χώρας μας. Δεν αποκλείω έναν πόλεμο της Δύσης εναντίον της Συρίας. Η Δύση ψεύδεται και χαλκεύει αποδείξεις για να εξαπολύει πολέμους. Αυτή είναι η παράδοσή της» για την προετοιμασία της κοινής γνώμης, πρόσθεσε.

«Είπαν ότι χρησιμοποιούμε χημικά όπλα εναντίον κατοικημένων περιοχών. Θα ήταν λογικό να είχαμε 10-20 θύματα αν τα όπλα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον μιας πόλης ή μιας κωμόπολης;» διερωτήθηκε, για να δώσει μόνος του την απάντηση: «Η χρήση τους θα σήμαινε το θάνατο χιλιάδων, ίσως και δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε λίγα λεπτά. Ποιος θα μπορούσε να κρύψει κάτι τέτοιο;».

Ο Άσαντ είπε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ποτέ και δήλωσε πρόθυμος να διαπραγματευτεί για τον τερματισμό των συγκρούσεων, όχι όμως και να μιλήσει με τους τρομοκράτες..