Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: "Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ"


Δεν μάσησε τα λόγια του για μια ακόμα φορά ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ηλίας Νικολόπουλος.
Ο κορυφαίος καθηγητής σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι όλα όσα κάνει η κυβέρνηση στο θέμα των.....εκπαιδευτικών, είναι παράνομα.
"Οι κυβερνώντες παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.
Με μια σειρά ξεκάθαρων υπομνήσεων το ...
άρθρο του Συντάγματος για την επιστράτευση δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση των καθηγητών. Δεν υπάρχει ούτε μια προυπόθεση για να εφαρμοστεί η επιστράτευση.
Η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, τα δικαστήρια που εκδικάζουν τις υποθέσεις αυτές παρανομούν και βγάζουν λανθασμένες αποφάσεις όπως επίσης τεράστια λάθη κάνει και το Σ.τ.Ε. Λυπάμαι αλλά αυτή είναι η αλήθεια", ανέφερε ο κ.Νικολόπουλος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
1974 : Πτυχίο Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
1974-1976 : Δίπλωμα Ανωτάτων Σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 2 ( Diplôme d'Etudes Supérieures en Droit Public- Université Paris 2.)
1975 : Ανώτατο Δίπλωμα του Πανεπιστημίου στο Συνταγματικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης ( Diplôme Supérieur de l'Université en Droit Constitutionnel- Sorbonne.)
1980: Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 2 ( Doctorat d'Etat en Droit Public –Paris II.)
III ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
1975 μέχρι σήμερα : Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
1982 -1987 : Εντεταλμένος Επιμελητής στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και ακολούθως Λέκτορας
1987-1992 : Επίκουρος Καθηγητής. στο Τμήμα ΔΔ
1992-1997 : Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα
Δημόσιας Διοίκησης
1997 μέχρι σήμερα : Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ .
Εκτός από τη διδασκαλία στα α΄, β΄, στ΄ και η΄ εξάμηνα των μαθημάτων <<Γενική Πολιτειολογία και Συνταγματικό Δίκαιο>> ,<<Συγκριτικό Συνταγματικό Δίκαιο>> και <<Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνική Συνταγματική έννομη τάξη>> διδάσκει από την αρχή της δημιουργίας του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος της Δημόσιας Διοίκησης στις δύο κατευθύνσεις αυτού <<Εθνική και Κοινοτική Διοίκηση>> και <<Νομικός πολιτισμός>> τα μαθήματα <<Θεσμοί λαϊκής συμμετοχής >> και <<Σύνταγμα και ηλεκτρονική διακυβέρνηση>>.

Από το 1992 μέχρι σήμερα διδάσκει στην Αστυνομική Ακαδημία (ΕΛ.ΑΣ) Συνταγματικό Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Από το 2010 μέχρι σήμερα διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ( ΕΑΠ ).

Υπήρξε επιβλέπων καθηγητής και μέλος τριμελών εισηγητικών επιτροπών σε τριάντα και πλέον διδακτορικές διατριβές

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ :
Από το 1985 μέχρι το 1989 μέλος του Δ.Σ της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Από το 1996 μέχρι το 1999 μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Από το 1999 μέχρι το 2006 Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της Επιτροπής Ερευνών και από το 2002 μέχρι 2010: εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχία Αθήνας. Επανεκλέχθηκε το 2006.
Από το 1996 μέχρι το 2002 μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων.
Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της τριμηνιαίας επιθεώρησης ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων « Δικαιώματα του ανθρώπου – Revue Hellenique des droits de l Homme » Εκδ. Αντ. Σάκκουλα.
http://www.oparlapipas.com