Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΤΟΥ ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ …ΝΑΤΟ!


ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΪΤΣΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ “ΧΑΜΟΓΕΛΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.

Οι αρχές στη Γεωργία συνέλαβαν σήμερα για διαφθορά τον πρώην πρωθυπουργό Βάνο Μεραμπισβίλι, έναν εκ των πιο στενών συνεργατών του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, το στρατόπεδο του οποίου κατήγγειλε νέες...
πολιτικές διώξεις από μέρους της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας του Καυκάσου.

Η εισαγγελία της Κουτάισι, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γεωργίας, ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μεραμπισβίλι, που ήταν γενικός γραμματέας του κόμματος του Σαακασβίλι,
του Ενοποιημένου Εθνικού Κινήματος, καθώς και αυτήν ενός πρώην υπουργού Υγείας και Εργασίας, του Ζουράμπ Τσιαμπερασβίλι.

“Ο Ιβάν (Βάνο) Μεραμπισβίλι συνελήφθη. Αντιμετωπίζει ποινή επτά ως δώδεκα ετών κάθειρξης για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται”, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ένας εισαγγελέας.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι πρόσφεραν σε μέλη του Ενωμένου Εθνικού Κινήματος του Σαακασβίλι εικονικές θέσεις εργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου.

Ο Μεραμπισβίλι κατηγορείται εξάλλου ότι είχε αποσπάσει μέσω εκφοβισμού μια πολυτελή βίλα.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Ζουράν Τσιβιασβίλι δήλωσε στην δημόσια τηλεόραση ότι ο πελάτης του απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές. Επίσης δήλωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του θα απαγγελθούν επίσημα αργότερα σήμερα ή αύριο (Τετάρτη).

Η εισαγγελία ζήτησε οι δύο άνδρες να προφυλακιστούν εν αναμονή της δίκης τους. Οι συλλήψεις αυτές προστίθενται σε μια σειρά συλλήψεων και φυλακίσεων πρώην αξιωματούχων της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης του μεγιστάνα Μπιτζίνα Ιβανισβίλι και την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία.

Πολλοί πρώην υπουργοί και ο δήμαρχος του Τμπιλίσι —επίσης στενός συνεργάτης του Σαακασβίλι— έχουν τεθεί υπό κράτηση, όπως κι εκατοντάδες στελέχη του κόμματος του αρχηγού του κράτους. Οι διώξεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το NATO, που κατήγγειλαν μια εκστρατεία “πολιτικών αντιποίνων” και την “επιλεκτική” απόδοση δικαιοσύνης. – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.