Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Νέα προσπάθεια εξαγωγής χρυσού από το Ελ. Βενιζέλος προς Γερμανια - Αρπάζουν τις περιουσίες των Ελλήνων


Μετά την σύλληψη Γερμανού λαθρέμπορου, προ ημερών είχαμε νέα προσπάθεια εξαγωγής χρυσού στη Γερμανία από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς εντοπίστηκαν και δεσμεύθηκαν στο τελωνείο του αεροδρομίου 15,7 κιλά χρυσού κρυμμένα μέσα σε κουτιά με πασχαλινές λαμπάδες.

Προορισμός τους ήταν η Γερμανία, όπως...
και στην περίπτωση σύλληψης του 32χρονου Γερμανού που τη 12η Απριλίου προσπάθησε να εξάγει στο Βερολίνο 8,5 κιλά χρυσό και 470 κιλά ασήμι για λογαριασμό εταιρείας με έδρα την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής από τον μέχρι τώρα έλεγχο προκύπτει ότι την εξαγωγή του χρυσού πραγματοποιούσε εταιρεία εμπορίας ευγενών μετάλλων με έδρα την Κάλυμνο, καθώς και ότι το εμπόρευμα παραλήφθηκε όχι από τα Δωδεκάνησα, αλλά από υποκατάστημα εταιρείας με έδρα την οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο χρυσός δεσμεύθηκε καθώς, εκτός του ότι ήταν κρυμμένος μέσα σε συσκευασίες με πασχαλινές λαμπάδες, προέκυψαν επιπλέον ενδείξεις για την εικονικότητα των τιμολογίων.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ που ερευνούν την υπόθεση, για την εξαγωγή των 15,7 κιλών χρυσού χρησιμοποιήθηκαν τιμολόγια εταιρείας με έδρα την Κάλυμνο προκειμένου να καταστεί πιο δύσκολος ο έλεγχος των τιμολογίων και η διασταύρωση των στοιχείων της εταιρείας.

Στην προηγούμενη σύλληψη του Γερμανού λαθρέμπορου της 12ης Απριλίου είχαμε προσπάθεια εξαγωγής οχτώμιση κιλών ατόφιου χρυσού σε πλάκες ,και 470 κιλών ασήμι! Έπαιρναν τα ασημικά των οικογενειών για ένα κομμάτι ψωμί και μετά τα έλιωναν και τα έστελναν στην Γερμανία.

Ο 32χρονος Γερμανός τότε κουβαλούσε μαζί του και 300.000 ευρώ σε μετρητά.

Το ότι και τις δύο φορές οι προσπάθειες εξαγωγής είχαν προορισμό την Γερμανία προκαλεί συνειρμούς ότι η συγκεκριμένη χώρα προσπαθεί να μαζέψει με κάθε τρόπο τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία των Ευρωπάιων, όπως ο χρυσός.

Τον κρατικό χρυσό τον μαζεύεις με τα μνημόνια, τον χρυσό των νοικοκυριών με τα κυκλώματα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς οι φορολογούμενοι θα υποχρεούνται μαζί με τη φορολογική δήλωσή τους να υποβάλλουν και το ειδικό έντυπο Ε10, στο οποίο θα αναγράφονται οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, οι τοποθετήσεις τους σε μετοχές, τα κρατικά ομόλογα και τα αμοιβαία κεφάλαια, τα κοσμήματα που υπάρχουν στα σπίτια τους αλλά και τα έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους των κατοικιών κ.λπ.

Το σύστημα με την ηλεκτρονική καταγραφή της περιουσίας των Ελλήνων έχει αέρα δυτικού επιτεύγματος, αλλά η βάση της λογικής του είναι καθαρά οθωμανική, καθώς αποσκοπεί παντί τρόπω στην είσπραξη εσόδων, όχι απαραίτητα από αυτούς που χρωστούν στο Δημόσιο, αλλά κυρίως από αυτούς που έχουν μια ελάχιστη περιουσία και μπορούν με βάση αυτή να εκβιαστούν.

Δηλαδή θα σου λένε "έχεις κοσμήματα" από την γιαγιά σου;Πλήρωσε φόρο κατοχής τους! Να μην πούμε πόσο αξιόπιστοι θα είναι αυτοί που θα γνωρίζουν ακριβώς τι έχουμε στο σπίτι μας.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχει αποδειχθεί ότι είναι σουρωτήρι και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμούς αλλά και για ένα σωρό άλλες παράνομες πράξεις εις βάρος των πολιτών.

Κανείς δεν εγγυάται ότι κάποιος από το ΥΠ.ΟΙΚ δεν θα δίνει τα στοιχεία αυτά σε κυκλωματα παρανόμων οι οποίοι μετά θα "επισκέπτονται" τα σπίτια μας.

Όλοι οι ισχυροί του πλανήτη θέλουν να μαζέψουν τον χρυσό,  και θα το κάνουν με κάθε τρόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι ουδείς εμπιστεύεται πραγματικά, τα δύο ισχυρά νομίσματα ευρώ, και δολάριο, και όλοι φοβούνται ότι σύντομα μπορεί να γίνουν "αέρας κοπανιστός".

Άλλωστε όταν απαιτείται ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών με 1,5 τρισ. ευρώ καταλαβαίνουμε ότι το χρήμα έχει εξαϋλωθεί εδώ και πολύ καιρό.