Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

"ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ" ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΟΡΑΜΑ! Οι Γερμανοί σχεδιάζουν στρατιωτική αποστολή στην Ελλάδα ενώ συμμαχούν με τους Τούρκους!


Την ίδια ώρα που το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ονειρεύεται... το Δ' Ράιχ και καταρτίζει σχέδιο αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα μας ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο Τούρκος ομόλογός του ...
Aχμέτ Νταβούτογλου εμφανίζονται... χέρι-χέρι σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ενόψει της έναρξης της Δευτέρας στο Βερολίνο του γερμανοτουρκικού στρατηγικού διαλόγου!

Οι οικονομίες της Γερμανίας και της Τουρκίας, αναφέρεται στο άρθρο, έχουν επιδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και σταθερότητα στη διάρκεια της διεθνούς οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης. «Ως συμμαχία φίλων και εταίρων έχουμε χτίσει επί δεκαετίες στέρεα θεμέλια για τη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μέλλον» αναφέρεται. Οι δυο υπουργοί τονίζουν ότι «τώρα θέτουμε τις βάσεις για να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Πρόκειται για μια επένδυση στο κοινό μας μέλλον. Επίσης κινούμαστε προς ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Έχουμε κοινό στόχο να δώσουμε νέα πνοή στην προσέγγιση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας. Αποτελεί θετική ένδειξη ότι θα ανοίξουν σύντομα νέα κεφάλαια στις σχετικές διαπραγματεύσεις. Η στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις βλάπτει την Τουρκία και την Ευρώπη».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «μαζί θέλουμε να προωθήσουμε τον διάλογο για τα θέματα ταξιδιωτικών θεωρήσεων (visa) μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας», προκειμένου να επιτευχθεί, όπως σημειώνεται, η απελευθέρωση του καθεστώτος βίζας για τους τούρκους πολίτες. Αυτή η διαδικασία θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των λαών μας αναφέρεται και σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτό «θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης».