Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Και τώρα, το επόμενο βήμα…


Δύσκολη η γέννα. Αλλά έγινε. Σημαδιακό; Ίσως, αλλά 300 γενναίοι πολίτες βρέθηκαν στον Μαραθώνα, κάτω από δυσμενέστατες καιρικές (και όχι μόνο) συνθήκες. Γνωρίστηκαν, μίλησαν, αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους.

Δεν ενοχλήθηκαν από τον μικρό αριθμό τους. Το αντίθετο, έγινε, ενθουσιάστηκαν και πείσμωσαν ακόμη περισσότερο, αναγνωρίζοντας πια πως ...
είναι καθήκον και χρέος τους ιερό να σταθούν όρθιοι, να μεταλαμπαδεύσουν την φλόγα που άναψε στον Μαραθώνα και σε άλλους. Συζητούσαν μεταξύ τους και υπόσχονταν πως η επόμενη φορά θα τους βρει πολλαπλάσιους. Όλοι τους ήξεραν πως πάντα από τους λίγους ξεκινάνε εκείνα που φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές.

Δεν τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ, από όλους εμάς που δεν βρεθήκαμε στον κοινό τόπο, στο σημείο εκκίνησης για τον αγώνα επαναφοράς του αυτονόητου, των αξιών και της δημοκρατίας σε ετούτη την ταλαιπωρημένη πατρίδα.
Ένας κύκλος έκλεισε, αλλά ένας άλλος κύκλος ετοιμάζεται να ανοίξει. Παρά τις αντιξοότητες, παρά τον ψυχολογικό βομβαρδισμό των Ελλήνων, παρά τους επιτηδευμένα τοποθετημένους «τσομπάνηδες», ο Μαραθώνας 2013 γέννησε τους δικούς του μαραθωνομάχους, τους πολίτες οπλίτες, τους πολίτες που αποφάσισαν να πάψουν να είναι πελάτες.
Αυτοί οι λίγοι, οι ωραίοι όμως στην ψυχή και στην καρδιά, έμαθαν πολλά μέσα στους μήνες που πέρασαν. Έζησαν πολεμικές εναντίον της ελεύθερης βούλησης του Έλληνα, βίωσαν τακτικές ψυχολογικού πολέμου και αποφάσισαν πως τίποτε δεν θα τους λυγίσει.
Αυτούς τους 300 τους ευχαριστούμε θερμά, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας. Δίπλα τους θα βρεθούμε, για να μας δώσουν κουράγιο από την δική τους ψυχή, δύναμη από την δική τους παρουσία. Δίπλα τους θα βρεθούμε για να μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε αυτά που δεν ξέρουμε, να νιώσουμε αυτά που μας απαγορεύουν, να σκεφτούμε και να κάνουν όλα αυτά που μπορούν να ρίξουμε το καθεστώς που αποδόμησε την Δημοκρατία, που συνήργησε στην δολοφονία της πατρίδας μας, της Ελλάδας.

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς, τους ολίγους αλλά ατρόμητους, που δεν διστάσατε να δείξετε τα πρόσωπά σας στους ολιγάρχες, που δεν διστάσατε να δηλώσετε παρόντες όταν νιώσατε πως σας καλεί η πατρίδα.
Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να μας ανεχθείτε στη σκιά σας και να βοηθήσετε να βρούμε τον δρόμο που μέχρι τώρα δεν βρήκαμε, να βροντοφωνάξουμε μαζί σας τα λόγια που απαγορεύτηκαν: Αγώνας, δημοκρατία, αξιοκρατία, αγάπη για τον συμπολίτη και για την πατρίδα.
Ευχαριστούμε και όσους δεν μπόρεσαν να έρθουν, αφού είναι γνωστές και οι οικονομικές δυσκολίες που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν και λόγω αυτών δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στον Μαραθώνα 2013, αλλά το μυαλό τους, η καρδιά και η ψυχή τους ήταν μαζί με όλους όσους βρέθηκαν εκεί.

Ο Μαραθώνας 2013 τελείωσε, παρέδωσε την σκυτάλη και με την παρουσία του σηματοδότησε την επόμενη επιχείρηση κατά των δυναστών, την επόμενη μάχη κατά των ολίγιστων και ριψάσπιδων, την επόμενη μικρή ή μεγάλη νίκη των πολιτών. Κι αν ο αγώνας είναι δύσκολος, τότε θα είναι καλύτερα, γιατί θα μας διδάξει περισσότερα, γιατί θα μας κάνει καλύτερους και σοφότερους, γιατί θα μας δώσει την ευκαιρία να δείξουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.
Τίποτε δεν τελείωσε στον Μαραθώνα. Αντίθετα, τώρα άρχισε…

Η οργανωτική ομάδα των 5 του "Μαραθώνα 2013"