Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πυροβολισμοί κατά δυνάμεων ασφαλείας - Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες!


Μπαράζ πυροβολισμών δέχτηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας στις Σκουριές Χαλκιδικής νωρίτερα,προφανώς από εξεγερμένους πολίτες. Τέσσερις αστυνομικοί φέρονται να τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων στο δάσος των Σκουριών και μάλιστα ο ένας από αυτούς από σκάγια κυνηγετικού όπλου!

Οι κάτοικοι, όμως, κάνουν λόγο για προβοκάτσια και κατηγορούν τους ...
αστυνομικούς ότι πυροβόλησαν εναντίον τους με πλαστικές σφαίρες...

Η κατάσταση βρίσκεται για μια ακόμη φορά εκτός ελέγχου με κάθε πλευρά να υποστηρίζει εντελώς διαφορετικά πράγματα από την άλλη!

Τη μήνη του υπουργού Δημοσίας Τάξης προκάλεσαν οι τραυματισμοί των τεσσάρων αστυνομικών.

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε ο Νίκος Δένδιας και κάλεσε «όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Ειδικότερα ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως: «Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ.

Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα».

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1949 που δυνάμεις ασφαλείας του ελληνικού κράτους βάλλονται από οργανωμένες ομάδες Ελλήνων πολιτών για θέματα που έχουν να κάνουν με την αντίδραση της κοινωνίας στην κυβερνητική πολιτική.