Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Η Τουρκία ζητάει κατοχύρωση ως εθνικού ποτού τη «ρακί με γλυκάνισο»


Ο Σύλλογος Παραδοσιακών αλκοολούχων ποτών στην Τουρκία απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας να καταχωρηθεί η «ρακί με γλυκάνισο»,ως τουρκικό εθνικό ποτό, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Μιλιέτ’.


Στην ίδια την Τουρκία το ρακί αυτό είναι εγγεγραμμένο στο Ινστιτούτο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, ως...
«τουρκικό ποτό» και είναι πιστοποιημένο.

Όπως σημειώνεται ο τόπος παραγωγής του ποτού «ρακί με γλυκάνισο» είναι η Τουρκία και η ενζυματική βάση του αποτελείται από τουλάχιστον 65 τοις εκατό από ένα μείγμα σύκου με γλυκάνισο.

Το μπράντι αυτό έχει 40 με 45 βαθμούς και παραδοσιακά καταναλώνεται με νερό και τότε ασπρίζει και ως εκ τούτου ονομάζεται «γάλα του λέοντος», γράφει το δημοσίευμα.

--
The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr